Οι εισβολείς του Πούτιν έριξαν δικό τους αεροπλάνο

Περιστατικά που δείχνουν πως κάθε άλλο παρά εύκολη και άκρως επιτυχημένη είναι η πορεία των εισβολέων στην νότια και ανατολική Ουκρανία ήρθαν στην δημοσιότητα σήμερα.

Από τη μια ανακοινώθηκε πως τελικά σήμερα τέθηκε υπό ουκρανικό έλεγχο η στρατηγικής σημασίας γέφυρα Αντονίφσκι στην περιοχή της κατεχόμενης Χερσώνας, κι απ’ την άλλη έγινε γνωστό ότι οι ίδιοι οι Ρώσοι κατέρριψαν τον τελευταίας τεχνολογίας και πανάκριβο μαχητικό αεροσκάφος τους στο Λουχάνσκ!

Συγκεκριμένα, οι ουκρανικοί βομβαρδισμοί προκάλεσαν σοβαρές ζημιές στην κρίσιμης σημασίας γέφυρα Αντονίφσκι στην περιοχή της Χερσώνας που τελεί υπό τον έλεγχο της Ρωσίας στη νότια Ουκρανία, επιβεβαίωσαν σήμερα οι περιφερειακές αρχές των Ρώσων κατακτητών.

Η γέφυρα — ένα από τα μόλις δύο σημεία διέλευσης για τις ρωσικές δυνάμεις σε εδάφη που έχουν καταλάβει στη δυτική όχθη του τεράστιου ποταμού Δνείπερου στη νότια Ουκρανία– ήταν ένας κρίσιμης σημασίας στόχος για τις ουκρανικές δυνάμεις τις τελευταίες ημέρες, με το Κίεβο να χρησιμοποιεί υψηλής ακρίβειας εκτοξευτές ρουκετών HIMARS που προμηθεύτηκε από τις ΗΠΑ στα τέλη Ιουνίου.

Ο διορισμένος από τη Ρωσία επικεφαλής της περιφέρειας της Χερσώνας, Βολοντίμιρ Σάλντο, έκλεισε σήμερα το πρωί τη γέφυρα στη διέλευση φορτηγών αποκαλώντας την ενέργεια αυτή “προσωρινό περιορισμό” προκειμένου να γίνουν εργασίες επισκευής.

Ιδιωτικής χρήσης αυτοκίνητα μπορούν ακόμη να χρησιμοποιούν τη γέφυρα, μήκους άνω του ενός χιλιομέτρου, είπε ο Σάλντο σε μια “επείγουσα έκκληση” που δημοσιοποιήθηκε στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

Η διέλευση στρατευμάτων και στρατιωτικών οχημάτων είναι αδύνατη – δεν το είπε ο Σάλντο.

Τοπικοί αξιωματούχοι δήλωσαν στο πρακτορείο ειδήσεων RIA πως η Ουκρανία χτύπησε τη γέφυρα γύρω στις 4:00 π.μ. με 12 βλήματα από τα συστήματα ρουκετών HIMARS που έφθασαν πρόσφατα, ένα όπλο πυροβολικού μεγάλου βεληνεκούς που παρείχαν οι ΗΠΑ και με το οποίο το Κίεβο ελπίζει ότι θα αλλάξει τον ρου του πολέμου.

“Αν τα πλήγματα συνεχιστούν, η γέφυρα μπορεί να καταρρεύσει”, δήλωσε ο αναπληρωτής επικεφαλής της διορισμένης από τους Ρώσους διοίκησης, σύμφωνα με το πρακτορείο ειδήσεων TASS.

Παράλληλα, η Ρωσία φαίνεται να έχει καταρρίψει ένα από τα δικά της μαχητικά αεροσκάφη αξίας 40 εκατομμυρίων δολαρίων στον ουρανό πάνω από την ανατολική Ουκρανία – σε μια ακόμη ενέργεια ταπείνωσης για τον στρατό του Πούτιν .

Πλάνα από ένα φλεγόμενο αεροσκάφος που πέφτει από τον ουρανό στο Αλτσέφσκ, του Λουχάνσκ, εμφανίστηκε για πρώτη φορά τη νύχτα της Κυριακής όταν το ανέβασαν φιλορωσικοί λογαριασμοί στο Telegram – λέγοντας ότι οι «συμμαχικές δυνάμεις» κατέρριψαν το αεροσκάφος.

Αλλά περισσότερα βίντεο από την πτώση της γλεγόμενης μάζας στο έδαφος εμφανίστηκαν την επόμενη μέρα και αποκάλυψαν τις λέξεις «Ρωσικές Αεροδιαστημικές Δυνάμεις» γραμμένες στην πλευρά του αεροσκάφους.

Φαίνεται τώρα ότι οι άνδρες του Πούτιν κατέρριψαν ένα από τα δικά τους αεροσκάφη – που προσδιορίστηκε στο διαδίκτυο ως μια σπάνια παραλλαγή 40 εκατομμυρίων δολαρίων του μαχητικού-βομβαρδιστικού Su-34.

Η κατάρριψη σημειώθηκε λίγο μετά την εντολή του Ρώσου υπουργού Άμυνας Σεργκέι Σόιγκου να δοθεί προτεραιότητα στην αντιαεροπορική άμυνά του στην εξάλειψη των αμερικανικών πυραύλων HIMARS.
Τα HIMARS παίζουν τον όλεθρο με τη ρωσική εισβολή αφαιρώντας στρατηγεία και αποθήκες πυρομαχικών βαθιά πίσω από τις γραμμές του μετώπου, με το αντιαεροπορικό του Πούτιν φαινομενικά να αγωνίζεται να τα σταματήσει.

Ο Μάικλ Βάις, ένας διακεκριμένος ανταποκριτής ασφαλείας, έγραψε στο Twitter ότι: «Μόλις κατέρριψαν το δικό τους Su-34, με στόχο το HIMARS».

Το περιστατικό αποκαλύφθηκε για πρώτη φορά από τον Yevgeny Poddubny, ο οποίος διευθύνει ένα φιλορωσικό κανάλι Telegram που συνήθως δημοσιεύει βίντεο με τις δυνάμεις του Πούτιν να χτυπούν την Ουκρανία.
Αργά την Κυριακή, δημοσίευσε πλάνα μιας φλεγόμενης μπάλας που πέφτει από τους ουρανούς πάνω από την πόλη Alchevsk, στην κατεχόμενη από τη Ρωσία ανατολική Ουκρανία.

Δίπλα στο βίντεο, έγραψε: «Χθες το βράδυ, το πλήρωμα αεράμυνας των συμμαχικών δυνάμεων κατέστρεψε έναν στόχο στον ουρανό πάνω από το Alchevsk (LPR).

«Η φύση του στόχου δεν είναι ξεκάθαρη. Η φλεγόμενη μπάλα έπεφτε στο έδαφος για περισσότερο από ένα λεπτό ».

Το επόμενο πρωί, εμφανίστηκαν πλάνα που έδειχναν τα φλεγόμενα υπολείμματα ενός ρωσικού μαχητικού-βομβαρδιστικού Su-34.

Πηγή: hellasjournal.com