Νέα στοιχεία και διαφορετικές μαρτυρίες έρχονται στο φως για το δυστύχημα με ελικόπτερο στα Σπάτα που στοίχισε τη ζωή σε έναν Βρετανό τουρίστα.

Ο 22χρονος χτυπήθηκε όταν περπάτησε πίσω από το ελικόπτερο Bell 407 ενώ ο κινητήρας του ήταν ακόμη ενεργοποιημένος στις 18.20 προχθές στην Αθήνα. Λίγο νωρίτερα, μόλις είχε επιστρέψει με τρεις φίλους του από τη Μύκονο και επρόκειτο να επιστρέψουν στο Λονδίνο μετά το σύντομο ταξίδι τους στο διάσημο νησί όπου είχαν γιορτάσει τα 22α γενέθλια του άτυχου Φέντον.

Όπως υπενθυμίζει το δημοσίευμα της Daily Mail, Έλληνες ερευνητές ισχυρίστηκαν χθες ότι ο φοιτητής του Oxford Brooks αφού αποβιβάστηκε με ασφάλεια έτρεξε ξανά στην άσφαλτο για να μπορέσει να βγάλει μια selfie, παρά τις προειδοποιήσεις του πληρώματος, και κατά λάθος έπεσε πάνω στον περιστρεφόμενο έλικα. Ωστόσο ο Τζακ Στάντον Γκλίβς, 20 ετών, που βρισκόταν στο ελικόπτερο μαζί με τους φίλους του Τζέιμς Γουίμπσλι, 19 ετών, και τον πρώην φοιτητή του Πανεπιστημίου Bournemouth, Μάξ Σάβατζ, 20 ετών, απέρριψαν την εκδοχή της αστυνομίας και του πιλότου για τα γεγονότα.

Ο Τζακ, ο πατέρας του οποίου ο πατέρας είναι ιδιοκτήτης και πρόεδρος της ομάδας Bromley FC της National League, είπε στη MailOnline: «Δεν δόθηκαν οδηγίες κατά την έξοδο από το ελικόπτερο και κανείς δεν μας συνόδευσε στο σαλόνι. Το μόνο που έκαναν ήταν να μας ανοίξουν τις πόρτες».

«Αποβιβαστήκαμε μόνοι μας και κανείς δεν εμπόδισε τον Τζακ να πάει στο πίσω μέρος του ελικοπτέρου. Κανείς μας δεν έφτασε στο σαλόνι πριν συμβεί το ατύχημα», υποστήριξε. «Έχω ακούσει ανθρώπους να λένε ότι ο Τζακ ήταν στο τηλέφωνό του και έτρεξε πίσω στο ελικόπτερο και αυτό είναι εντελώς αναληθές. Δεν ήταν στο τηλέφωνό του και γιατί γύρισε προς το πίσω μέρος του ελικοπτέρου δεν ξέρω», τόνισε.

Όπως επισημαίνει το δημοσίευμα, ο επικεφαλής εκπαίδευσης στην Superior Air στην Αθήνα, και δύο τεχνικοί εδάφους συνελήφθησαν αλλά αργότερα αφέθηκαν ελεύθεροι από την αστυνομία αφού κατέθεσαν ότι ο Τζακ συνοδεύτηκε μέσα στο αεροδρόμιο προτού επιστρέψει τρέχοντας έξω. Οι τρεις τους θα μπορούσαν να αντιμετωπίσουν κατηγορίες για αμέλεια ή ανθρωποκτονία αν έλεγαν στους επιβάτες να αποβιβαστούν όταν δεν ήταν ασφαλές. Ο Ιωάννης Κανδύλης, πρόεδρος της ελληνικής επιτροπής αεροπορικών ατυχημάτων που διερευνά το περιστατικό, δήλωσε από την πλευρά του ότι ο 22χρονος αψήφησε τις εντολές και έτρεξε πίσω προς το ελικόπτερο με το τηλέφωνό του στο αυτί. Ισχυρίστηκε: «Και οι τέσσερις επιβάτες είχαν αποβιβαστεί και οδηγήθηκαν σε ένα ιδιωτικό σαλόνι περιμένοντας μια ιδιωτική πτήση για το Λονδίνο. Όμως καθώς ήταν στο σαλόνι, το θύμα ξέφυγε και επέστρεψε στην άσφαλτο ορμώντας στο ελικόπτερο με γρήγορο ρυθμό. Μάρτυρες με τους οποίους μιλήσαμε είπαν ότι είχε ένα τηλέφωνο στο αυτί του και περπατούσε γρήγορα προς το αεροσκάφος, αψηφώντας το πλήρωμα εδάφους που του φώναζε “Σταμάτα! Σταμάτα!”. Μέσα σε δευτερόλεπτα συνέβη το τραγικό δυστύχημα. Ήταν φρικτό».

Οι Αρχές θα μελετήσουν το υλικό από κάμερα παρακολούθησης στο πεδίο προσγείωσης για στοιχεία.