Η British Airways ανέστειλε την πώληση αεροπορικών εισιτηρίων για ταξίδια μικρών αποστάσεων από το Χίθροου του Λονδίνου, καθώς το αεροδρόμιο ζήτησε από τις αεροπορικές εταιρείες να περιορίσουν τις νέες κρατήσεις.

«Αποφασίσαμε να αναλάβουμε υπεύθυνα μέτρα και να περιορίσουμε τους διαθέσιμους ναύλους σε ορισμένες υπηρεσίες του Heathrow για να μεγιστοποιήσουμε τις επιλογές επανακράτησης για υπάρχοντες πελάτες, δεδομένων των περιορισμών που μας επιβάλλονται και των συνεχιζόμενων προκλήσεων που αντιμετωπίζει ολόκληρη η αεροπορική βιομηχανία», αναφέρεται στην ανακοίνωση της εταιρείας. 

Το αεροδρόμιο Heathrow δήλωσε ικανοποιημένο που η μεγαλύτερη αεροπορική εταιρεία του ακολούθησε το αίτημα: «Είμαστε στην ευχάριστη θέση να δούμε τη δράση της British Airways, η οποία ενεργεί υπεύθυνα και επίσης βάζει τους επιβάτες σε προτεραιότητα».

Το μεγαλύτερο αεροδρόμιο της Ευρώπης σε αριθμό επιβατών ανακοίνωσε ότι θα επιβάλει ανώτατο όριο 100.000 επιβατών που αναχωρούν καθημερινά στις 12 Ιουλίου, καθώς η αεροπορική βιομηχανία συνεχίζει να αγωνίζεται με τις ελλείψεις προσωπικού. Το αεροδρόμιο είπε ότι η απόφασή του να περιορίσει τους αριθμούς ελήφθη «για το καλύτερο συμφέρον των επιβατών» για να παρέχει «καλύτερα, πιο αξιόπιστα ταξίδια αυτό το καλοκαίρι».