Επεισοδιακή ήταν η πτήση της Viva Aerobus προς το Μεξικό, καθώς λίγα λεπτά μετά την απογείωση του αεροσκάφους Airbus A320 από το διεθνές αεροδρόμιο της Γουαδαλαχάρα με προορισμό το Λος Άντζελες, ένας από τους κινητήρες τυλίχθηκε στις φλόγες.

Σε βίντεο που ανέβασαν χρήστες στο Twitter, διακρίνονται οι φλόγες και οι σπινθήρες που βγαίνουν από τον δεξιό κινητήρα του αεροσκάφους. Κάποιοι από τους επιβάτες δήλωσαν ότι ο κινητήρας είχε εκραγεί περίπου 10 λεπτά μετά την απογείωση, ενώ άλλοι πανικοβλήθηκαν και φώναζαν, σύμφωνα με τομ τηλεοπτικό σταθμό του Λος Άντζελες, KABC. Ο πιλότος κατάφερε να επιστρέψει στο διεθνές αεροδρόμιο της Γουαδαλαχάρα, αφού πραγματοποίησε αναγκαστική προσγείωση χωρίς προβλήματα.

«Λυπούμαστε βαθύτατα για την ταλαιπωρία που μπορεί να προκάλεσε αυτή η κατάσταση, η οποία θα αναλυθεί και θα αξιολογηθεί από την εταιρεία μας και τις αρμόδιες αρχές», ανέφερε η αεροπορική εταιρεία Viva Aerobus. Σε όλους τους επιβάτες παραχωρήθηκε δωμάτιο ξενοδοχείου για να περάσουν τη νύχτα, ενώ επιβιβάστηκαν σε πτήση που αναχώρησε το πρωί της Τετάρτης.

Η Viva Aerobus δήλωσε ότι συνεργάζεται με την Airbus και την Pratt & Whitney, την εταιρεία που κατασκεύασε τον κινητήρα, για να διερευνήσει τι προκάλεσε την έκρηξη και την πυρκαγιά.

Πρόκειται για το δεύτερο περιστατικό με αεροσκάφος της Viva Aerobus τους τελευταίους τρεις μήνες που απαιτεί έκτακτη προσγείωση στο Μεξικό. Στις 22 Μαΐου, η πτήση 1281 είχε αναχωρήσει από τη Βιγιαχερμόσα και κατευθυνόταν προς την Πόλη του Μεξικού, όταν η τουρμπίνα του κινητήρα «ρούφηξε» ένα πουλί. Ο πιλότος επέστρεψε στη Βιγιαχερμόσα και προσγείωσε το αεροπλάνο χωρίς περαιτέρω συνέπειες.