Σύμφωνα με το The War Zone , απορίες δημιουργούνται με την εικόνα ενός μεγάλου αεροσκάφους που μοιάζει με πτερύγια στην γνωστή αμερικανική περιοχή 51, κοντά σε ένα μεγάλο και απομακρυσμένο υπόστεγο στο νότιο άκρο της βάσης.

Η δορυφορική εικόνα χαμηλής ανάλυσης, τραβήχτηκε την 1η Αυγούστου και δημοσιεύτηκε στο Sentinel Hub.

Η εικόνα είναι σίγουρα περίεργη και έρχεται μόλις οκτώ μήνες μετά την αποκλειστική αναφορά του The War Zone, σε μια εικόνα υψηλής ανάλυσης που τραβήχτηκε από τη βάση, που δείχνει ένα μεγάλο αεροσκάφος μεγέθους μαχητικού, «εξωτικής» εμφάνισης σε ένα κινητό καταφύγιο χωρίς την οροφή του να κάθεται στο βόρειο τμήμα του ίδιου υπόστεγου. Ο μυστικός χαρακτήρας του αεροσκάφους που φαίνεται στην εικόνα, φάνηκε να επιβεβαιώθηκε αργότερα από ανώτατο αξιωματικό της Πολεμικής Αεροπορίας. Το αεροσκάφος στη δορυφορική εικόνα της 1ης Αυγούστου, αν είναι όντως ένα, είναι πολύ μεγαλύτερο και φαίνεται να είναι ένα σχέδιο σε σχήμα V, αν δεν είναι μια σκιά που ρίχνεται στο έδαφος από ένα χαμηλό σύννεφο.

Αν και αυτό φαίνεται σίγουρα πιθανό με την πρώτη ματιά, το σχήμα της «blob» και το κέντρο του απευθείας στον τροχόδρομο, μπροστά από το υπόστεγο, και αυτό που φαίνεται να είναι το σκιερό του περίγραμμα κάνουν επίσης κάποιον να πιστεύει ότι, είναι πράγματι ένα αεροσκάφος, όχι μια σκιά, αλλά αυτό απέχει πολύ από το οριστικό.

Επιπλέον, αυτός είναι μόνο ένας δορυφόρος χαμηλής ανάλυσης που πραγματικά δεν θα μπορούσε ποτέ να παράσχει συγκεκριμένες λεπτομέρειες, για οποιοδήποτε ευαίσθητο στη θέαση αεροσκάφος. Ωστόσο, με τα άλλα αεροσκάφη να βρίσκονται έξω για μέρες νωρίτερα μέσα στο έτος, φαίνεται ξεκάθαρο ότι είναι πιθανό να γίνουν λάθη. Κάποιοι θα μπορούσαν ακόμη και να υποστηρίξουν ότι παρόμοια περιστατικά θα μπορούσαν να χρησιμοποιηθούν για να μπερδέψουν τους αντιπάλους, αλλά αυτό πραγματικά δεν έχει και τόσο νόημα σε πολλές περιπτώσεις.

«Ο ανεξάρτητος αναλυτής δορυφορικών εικόνων Ruben Hofs, έκανε μια καλή βασική ανάλυση των εικόνων που ταιριάζει με τη δική μας ανάλυση. Δεν φαίνεται να υπάρχει ένα χαμηλό σύννεφο εκεί για να προκαλέσει τη σκιά, αλλά δεν είναι σαφές εάν ένα υψηλότερο θα μπορούσε», αναφέρει το The War Zone.

«Παρά την ακραία έλλειψη λεπτομέρειας στις εικόνες χαμηλής ανάλυσης, το παρατηρούμενο αντικείμενο θα μπορούσε να είναι ένα πιθανό αεροσκάφος ευρύτερο από τον τροχόδρομο πλάτους 75 ποδιών, στον οποίο φαίνεται να κάθεται», αναφέρει ο Ruben Hofs και συνεχίζει:

«Όσο για το τι είναι αυτό το αεροσκάφος, είναι δύσκολο να πούμε αν είναι ένα τέτοιο αεροσκάφος. Φαίνεται αρκετά μεγάλο, να θυμάστε ότι η χαμηλή ανάλυση σημαίνει ότι τα πράγματα συχνά φαίνονται μικρότερα ή είναι δύσκολο να εντοπιστούν, όπως τα λεπτά φτερά και οι επιφάνειες της ουράς. Ο τροχόδρομος έχει πλάτος 75 πόδια στο λεπτότερο σημείο του και αυτό το αεροσκάφος, δεν βρίσκεται στο λεπτότερο σημείο του, αλλά φαίνεται να επικαλύπτεται πολύ πέρα ​​από τις τσιμεντένιες άκρες. Ίσως κάποιου τύπου ιπτάμενο φτερό με οξεία σάρωση; Απλώς δεν ξέρουμε».