Ένα ιδιωτικό αερoσκάφος που συνετρίβη στη Βαλτική στα ανοικτά της Λετονίας, αφού πέταξε πάνω από τη μισή Ευρώπη ξεκινώντας από την Ισπανία χωρίς να απαντά στις κλήσεις των ελεγκτών της εναέριας κυκλοφορίας, ανήκε στο γερμανό επιχειρηματία Καρλ-Πέτερ Γκρίζεμαν, ανακοίνωσε η εταιρεία του, η Quick Air.

Το αεριωθούμενο, ένα νηολογημένο στην Αυστρία Cessna 551, απογειώθηκε την Κυριακή, το απόγευμα από τη Χερέθ στη νότια Ισπανία, εμφανίσθηκε στο Παρίσι και την Κολωνία και πέταξε κατ’ ευθείαν προς τη Βαλτική, όπου έπεσε στη θάλασσα ανατολικά του Γκότλαντ, όπως έδειξαν τα δεδομένα της πτήσης.

«Μπορώ να επιβεβαιώσω ότι επρόκειτο για το ιδιωτικό αεριωθούμενο του ιδιοκτήτη μας, του Καρλ-Πέτερ Γκρίζεμαν», δήλωσε εκπρόσωπος της Quick Air, μιας εταιρείας πτήσεων τσάρτερ με έδρα την Κολωνία.

Ο ίδιος αρνήθηκε να επιβεβαιώσει πληροφορία της εφημερίδας Express της Κολωνίας, σύμφωνα με την οποία ο Γκρίζεμαν ήταν ο πιλότος και συνοδευόταν από τη σύζυγό του, την κόρη του και τον φίλο της κόρης του. Τα αίτια της συντριβής δεν έχουν γίνει ακόμη γνωστά.