Ο Διεθνής Αερολιμένας Αθηνών, σε συνεργασία με το Athens Digital Arts Festival (ADAF), και σε συνέχεια των επιτυχημένων εκθέσεων: «Feel Free to Feel Green», στον εκθεσιακό χώρο «Περιβάλλον & Πολιτισμός», επίπεδο αναχωρήσεων (2014). «#PostFuture Journey», στον εκθεσιακό χώρο «Τέχνη & Πολιτισμός», επίπεδο αφίξεων από (2017), «IMAGINAIRY», στο επίπεδο Αφίξεων στην περιοχή παραλαβής αποσκευών (2021 – 2022) παρουσιάζει την πρώτη Augmented Reality (AR) έκθεση με τίτλο «culture path».

Ένα διαδραστικό μονοπάτι πολιτισμού, όπου με την αξιοποίηση των τεχνολογιών, έργα της πολιτιστικής κληρονομιάς της Ελλάδας, «συναντούν» και «συνομιλούν» με έργα της νεότερης και σύγχρονης δημιουργίας. Το «culture path» δημιουργεί μια συνομιλία ανάμεσα στο παρελθόν και το παρόν με το βλέμμα, όμως, στραμμένο στο μέλλον. H έκθεση εξελίσσεται και σε άλλα σημεία μέσα στο αεροδρόμιο της Αθήνας προσφέροντας την ευκαιρία στους ταξιδιώτες και τους επισκέπτες της πόλης μας να περιηγηθούν σε ένα ξεχωριστό μονοπάτι και να βιώσουν μια πρωτοποριακή πολιτισμική και καλλιτεχνική εμπειρία.

Η επιλογή των έργων έχει γίνει από το Υπουργείο Πολιτισμού και Αθλητισμού, με τη συμμετοχή των Μουσείων: Αρχαιολογικό Μουσείο Ολυμπίας, Εθνικό Μουσείο Σύγχρονης Τέχνης, Εθνική, Πινακοθήκη – Μουσείο Αλεξάνδρου Σούτσου, Ενάλιος Αρχαιολογικός χώρος Ναυαγίου Περιστέρας Αλοννήσου, Εθνικό Αρχαιολογικό Μουσείο, Μουσείο Λοβέρδου, Βυζαντινό και Χριστιανικό Μουσείο, Αρχαιολογικό Μουσείο Ηρακλείου, MOMus – Μουσείο Άλεξ Μυλωνά, Αρχαιολογικό Μουσείο Δελφών, Μουσείο Βασιλικών Τάφων Αιγών.

Εκθεσιακός χώρος «Τέχνη & Περιβάλλον», επίπεδο Αναχωρήσεων (είσοδος 3) / χώρος προσβάσιμος καθ’ όλη τη διάρκεια του 24ώρου, έως τις 19.4.2023

photo credits: Ηλίας Γεωργουλέας