Μια μακροχρόνια πολιτική που είχε δεχθεί έντονη κριτική εγκαταλείπει η Singapore Airlines. Μέχρι τώρα η εταιρεία μπορούσε να απολύσει τις γυναίκες που ανήκαν στο πλήρωμα καμπίνας και βρίσκονταν σε κατάσταση εγκυμοσύνης.

Σε δήλωσή της, που απαντά σε άρθρο των Straits Times, η εταιρεία ανακοίνωσε ότι οι γυναίκες από το πλήρωμα καμπίνας που εγκυμονούν «μπορούν να επιλέξουν να εργάζονται προσωρινά ως προσωπικό εδάφους» και να συνεχίσουν τις πτήσεις μετά την άδεια μητρότητας.

Οι αεροσυνοδοί που αποκάλυπταν ότι ήταν έγκυοι έβγαιναν σε μη αμοιβόμενη άδεια και αναγκάζονταν να εγκαταλείψουν την αεροπορική εταιρεία την επόμενη ημέρα μετά την υποβολή του πιστοποιητικού γέννησης του παιδιού τους, ανέφερε η εφημερίδα, προσθέτοντας ότι δεν υπήρχε πρόβλεψη για εργασία ως προσωπικό εδάφους ούτε για να επιστρέψουν στο πόστο τους. Αντίθετα, όπως εξηγεί η εφημερίδα, έπρεπε να υποβάλουν ξανά αίτηση για νέα θέση εργασίας στο πλαίσιο ενός προγράμματος που δεν εγγυόταν την επαναπρόσληψη.

Στη δήλωσή της, η Singapore Air είπε ότι σύμφωνα με την προηγούμενη πολιτική της, «το πλήρωμα καμπίνας εγκατέλειπε την υπηρεσία όταν ήταν σε κατάσταση εγκυμοσύνης». Οι εργασίες εδάφους για το πλήρωμα καμπίνας διαρκούν τουλάχιστον τρεις μήνες και έως και εννέα μήνες, ανέφερε επίσης η αεροπορική εταιρεία.

Πάντως η εφημερίδφα Straits Times, επικαλούμενη εγκύκλιο της Singapore Air, ανέφερε ότι το έγκυο πλήρωμα καμπίνας θα εξακολουθεί να τίθεται σε άδεια χωρίς αμοιβή. Θα τους επιτραπεί να υποβάλουν αίτηση για μια άλλη θέση και η αεροπορική εταιρεία θα προσφέρει όσο το δυνατόν περισσότερες από αυτές τις θέσεις εργασίας για να διατηρήσουν τους μισθούς τους, ανέφερε η εφημερίδα.