Σε μια κατάμεστη αίθουσα στο ξενοδοχείο Athens Marriott, πραγματοποιήθηκε η επίσημη παρουσίαση του CORE AirFreight eAWB για πρώτη φορά σε Ελλάδα και Κύπρο.

 

Την εκδήλωση τίμησε με την παρουσία του ο Διευθυντής της IATA Ελλάδας και Κύπρου, Γιώργος Μαμαλάκης, ο οποίος χαιρέτησε την εκδήλωση, τονίζοντας την σημαντικότητα της νέας πλατφόρμας. Η ομάδα του CargoIQ της ΙΑΤΑ σε ζωντανή σύνδεση από την Γενεύη μίλησαν για τη σπουδαιότητα της συνεργασίας της OnLine Data και της Cargo Start, μια συνεργασία που θα επιταχύνει τον ψηφιακό μετασχηματισμό των διαμεταφορικών επιχειρήσεων.

 

Η ψηφιακή πλατφόρμα CORE Transport Management Suite είναι η καινοτόμα λύση για τις εταιρείες της Εφοδιαστικής Αλυσίδας, όπου με την προσθήκη του Air Freight e-AWB το οποίο αποτελεί προϊόν διεθνούς συνεργασίας της OnLine Data AE με την Ιταλική Cargo Start Srl, προσφέρει άμεση συνδεσιμότητα με περισσότερες από 120 αεροπορικές εταιρείες και με ετήσια ανταλλαγή περισσότερων από 3,5 εκ. ηλεκτρονικών μηνυμάτων.

 

Ο κος Νίκος Ροδόπουλος, Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος της OnLine Data ανέφερε ότι “το CORE Air Freight e-AWB μειώνει άμεσα το λειτουργικό κόστος, προσφέρει ασφάλεια και ορθότητα των δεδομένων, μειώνει το χρόνο διεκπεραίωσης και βελτιώνει το customer experience εξασφαλίζοντας αύξηση της παραγωγικότητας και αναβάθμιση των παρεχόμενων υπηρεσιών από τις εταιρείες Freight Forwarding. Η συνεργασία μας με την Cargo Start επιβεβαιώνει την πεποίθησή μας για την περαιτέρω ανάπτυξη συνεργασιών με γνώμονα την κοινή ανάπτυξη και πρόοδο”.

 

Ο κος Emanuele Vurchio, Διευθύνων Σύμβουλος της Cargo Start τόνισε ότι η σύζευξη των ψηφιακών λύσεων και του CORE TMS των δύο εταιρειών αντίστοιχα, θα διευκολύνει τον ψηφιακό μετασχηματισμό της Ελληνικής και Κυπριακής αγοράς.

 

Η κα Giovanna Cardinali, Director of Strategy & Business Development της Cargo Start αναφέρθηκε στην στρατηγική ανάπτυξης της Cargo Start επικεντρώνοντας την ομιλία της στις κοινές αξίες και στόχους που μοιράζονται με την OnLine Data.

 

Την πλατφόρμα CORE Air Freight e-AWB παρουσίασε ο Software & Business Consultant της OnLine Data, κ. Λεωνίδας Εσπιαλίδης, ενώ από την πλευρά της Cargo Start ο κ. Gianni Mauri, Director Cargo Business Processes, παρουσίασε το «StarTracking: real time air cargo visibility with CargoIQ».