Την πρώτη υπηρεσία μεταφοράς αεροδρομίου από πύλη σε πύλη που τροφοδοτείται από έναν πλήρως ηλεκτρικό στόλο παρουσίασαν η United Airlines και η Jaguar North America.

Tο 2023 Jaguar I-PACE HSE, το πρώτο πλήρως ηλεκτρικό SUV της Jaguar, ξεκινά άμεσα από το Σικάγο και μέχρι το τέλος του έτους θα προσφέρει τις υπηρεσίες του στους κόμβους της United στο Ντένβερ, στο Χιούστον, στο Νιούαρκ/Νέα Υόρκη, στην Ουάσιγκτον, στο Σαν Φρανσίσκο και στο Λος Άντζελες. Τα εν λόγω SUV αναμένεται να πραγματοποιούν περίπου 60 διαδρομές την ημέρα, μεταφέροντας καθημερινά περισσότερους από 1.000 πελάτες της United.

‘Όπως επεσήμανε ο Αντιπρόεδρος Marketing & Loyalty και Πρόεδρος της MileagePlus, κ.Luc Bondar, το νέο πρόγραμμα μεταφοράς εδάφους United-Jaguar προσφέρει στους ταξιδιώτες μια στιγμή πολυτέλειας και ευκολίας, ενώ παράλληλα βελτιώνει τα πρότυπα βιωσιμότητας για τον κλάδο των αεροπορικών εταιρειών. Παράλληλα, ο κ. Bondar τόνισε ότι η συνεργασία με την Jaguar για την ανάπτυξη ενός πλήρως ηλεκτρικού στόλου δεν είναι μόνο μια έξυπνη επιχειρηματική κίνηση, αλλά και η σωστή επιλογή προς την κατεύθυνση της βιωσιμότητας, καθώς πλέον και οι πελάτες τη λαμβάνουν σοβαρά υπόψη τους, όταν πραγματοποιούν κρατήσεις για τα ταξίδια τους.

Περαιτέρω, η υπηρεσία μεταφοράς εδάφους της United είναι ένα πλεονέκτημα-έκπληξη για επιλεγμένα μέλη του Premier MileagePlus με συνδέσεις στα αεροδρόμια των ΗΠΑ. Τα μέλη ενημερώνονται για την έκπληξη κατά την προσγείωση στο αεροδρόμιο, όπου τους υποδέχεται ένας εξειδικευμένος πράκτορας της Premier Services ο οποίος παρουσιάζει στον πελάτη το όχημα στην άσφαλτο και τον συνοδεύει στην πτήση ανταπόκρισης.