Φωτιά ξέσπασε στην αίθουσα αναχωρήσεων του διεθνούς αεροδρομίου της Βαγδάτης, όπως μετέδωσε το κρατικό πρακτορείο ειδήσεων INA στο Ιράκ και ευτυχώς κατασβέστηκε. 

Η φωτιά ξέσπασε στην καφετέρια της αίθουσας αναχωρήσεων, σε έναν τερματικό σταθμό του αεροδρομίου, ενώ δεν επηρέασε το πρόγραμμα των πτήσεων, πρόσθεσε το INA.

Τρεις άνθρωποι τραυματίστηκαν ελαφρά κατά τη διάρκεια της πυρκαγιάς, που «δεν επηρέασε την εναέρια κυκλοφορία», η οποία δεν διακόπηκε, πρόσθεσε αξιωματούχος της υπηρεσίας πολιτικής προστασίας χωρίς να διευκρινίσει τα αίτια που την προκάλεσαν.

Βίντεο που μεταδόθηκαν από ιρακινά μέσα ενημέρωσης έδειχναν φλόγες να φθάνουν μέχρι την οροφή, κοντά στα γκισέ για τον έλεγχο των εισιτηρίων και των αποσκευών σε έναν από τους τερματικούς σταθμούς.

Το αεροδρόμιο της Βαγδάτης εγκαινιάστηκε στις αρχές της δεκαετίας του 1980, την εποχή που ο Σαντάμ Χουσέιν διοικούσε το Ιράκ. Έκτοτε, δεν έχουν γίνει σημαντικές εργασίες ανακαίνισης. Στο Ιράκ, οι κανόνες ασφαλείας δεν τηρούνται αυστηρά, τόσο στον τομέα των μεταφορών όσο και στον κατασκευαστικό τομέα. Τα ατυχήματα αποτελούν συχνό φαινόμενο στη χώρα όπου οι υποδομές είναι υπό κατάρρευση.