Δύο επιβάτες που επέζησαν αλώβητοι από το ατύχημα στο οποίο ενεπλάκη το αεροπλάνο τους βρήκαν την ευκαιρία να… βγάλουν σέλφι μπροστά από το αεροσκάφος.

Το ατύχημα έλαβε χώρα την Παρασκευή 18 Νοεμβρίου στον διεθνή αερολιμένα Jorge Chávez, στην Λίμα του Περού. Στις 15:30 τοπική ώρα, ένα πυροσβεστικό όχημα έπεσε πάνω στο αεροπλάνο την ώρα που απογειωνόταν, με τις αρχές να διερευνούν περαιτέρω το περιστατικό.

Από τη σύγκρουση σκοτώθηκαν δύο πυροσβέστες, οι Angel Torres και Nicolas Santa Gadea, καθώς το φορτηγό τους χτύπησε την πτήση LA2213. Κανένας επιβάτης ή μέλος του πληρώματος του αεροπλάνου δεν σκοτώθηκε στη σύγκρουση και ένα ζευγάρι τράβηξε μια…αναμνηστική σέλφι αφού επέζησε από τη συντριβή, με το κατεστραμμένο αεροπλάνο να φαίνεται στο βάθος.

Ο Enrique Varsi-Rospigliosi, ο οποίος πιστεύεται ότι είναι ο άντρας που φαίνεται στη φωτογραφία, ανέβασε στο Twitter την εικόνα με τη λεζάντα: «Όταν η ζωή σου δίνει μια δεύτερη ευκαιρία».

Η φωτογραφία κοινοποιήθηκε επίσης στη σελίδα A320 Systems στο Facebook, όπου πολλοί χρήστες έσπευσαν να εκφράσουν τα συλλυπητήριά τους στους συγγενείς των θυμάτων της συντριβής, με ένα άτομο να γράφει αναφορικά με τη σέλφι του ζεύγους: “Είναι πολύ λυπηρό για τους συγγενείς των θυμάτων το να βλέπουν κάτι τέτοιο… Ίσως οι άνθρωποι στην εικόνα δεν ήταν γνώριζαν ότι η σύγκρουση ήταν θανατηφόρα ή ίσως ήταν πραγματικά ανακουφισμένοι που επέζησαν οι ίδιοι. Ίσως δεν το σκέφτηκαν καλά και ήθελαν απλώς να μεταφέρουν στην οικογένειά τους ότι ήταν εντάξει…».