Απεργία εξήγγειλαν από τις 23 έως τις 26 Δεκεμβρίου οι υπάλληλοι της Δύναμης Συνόρων που ελέγχουν τα ταξιδιωτικά έγραφα σε βρετανικά αεροδρόμια και λιμάνια.

Η απεργία θα πραγματοποιηθεί στα αεροδρόμια Χίθροου και Γκάτγουϊκ του Λονδίνου, στα αεροδρόμια του Μπέρμιγχαμ, του Mάντσεστερ, του Κάρντιφ και της Γλασκώβης, καθώς και στο λιμάνι του Νιουχέιβεν.

Το συνδικάτο Δημοσίων και Εμπορικών Υπηρεσιών (PCS), μέλη του οποίου είναι οι απεργοί, ανέφερε ότι οι κινητοποιήσεις αποτελούν διαμαρτυρία των εργαζομένων στις ανεπαρκείς αυξήσεις μισθών που δίνει η κυβέρνηση, αλλά και αντίδραση στις προθέσεις για περικοπές θέσεων εργασίας και αλλαγές στους όρους συνταξιοδότησης. Το συνδικάτο ζητεί αύξηση 10% και καλύτερη εργασιακή προστασία.

Όπως δήλωσε ο γενικός γραμματέας του PCS Μαρκ Σερβότκα, 40.000 μέλη υποχρεώνονται να καταφεύγουν σε συσσίτια για την επιβίωση των οικογενειών τους, ενώ 45.000 λαμβάνουν επιδόματα λόγω των ανεπαρκών μισθών. Στις κινητοποιήσεις θα μετέχουν και οι δάσκαλοι οδήγησης, καθώς και στελέχη του δικτύου αυτοκινητοδρόμων.

Ο Σύνδεσμος Διαχειριστών Αεροδρομίων εξέφρασε την απογοήτευσή του για την ανακοίνωση περί απεργιών αυτές τις ημέρες των Χριστουγέννων, ενώ  η διοίκηση του Γκάτγουϊκ ανακοίνωσε ότι θα μεταφερθεί προσωπικό στον έλεγχο ταξιδιωτικών εγγράφων.