Δεκάδες πτήσεις αναβλήθηκαν ή ακυρώθηκαν τελείως στα αεροδρόμια Gatwick και Stansted λόγω της σφοδρής χιονόπτωσης που πλήττει τις τελευταίες ώρες το Ηνωμένο Βασίλειο.

Μάλιστα, λόγω της κακοκαιρίας κάποια αεροπλάνα αναγκάστηκαν να επιστρέψουν μετά την απογείωσή τους. Στο Χίθροου, τουλάχιστον 48 πτήσεις ακυρώθηκαν το πρωί της Κυριακής, με τους Βρετανούς να αναφέρουν «τεράστιες ουρές» στο αεροδρόμιο του Λονδίνου.

Τα αεροδρόμια της χώρας συνιστούν στους ταξιδιώτες να ενημερωθούν από την αεροπορική τους εταιρεία για την τρέχουσα κατάσταση των πτήσεών τους.

Το Λονδίνο τέθηκε σε κατάσταση «κίτρινου» συναγερμού, καθώς σύμφωνα με τη μετεωρολογική υπηρεσία, οι καιρικές συνθήκες δεν αναμένεται να βελτιωθούν μέχρι το ερχόμενο Σαββατοκύριακο. Οι μετεωρολόγοι τονίζουν ότι οι Βρετανοί πρέπει να προετοιμαστούν για μία «παγωμένη ομίχλη» και για θερμοκρασίες που θα φτάσουν έως και -15 βαθμούς Κελσίου.

Σύμφωνα με την Daily Mail, η υπηρεσία ασθενοφόρων στην Ουαλία «δεν ήταν σε θέση να περιορίσει την αυξημένη ζήτηση» το Σαββατοκύριακο, καθώς το 111 δέχθηκε περισσότερες από 10.000 κλήσεις, αριθμός ρεκόρ για τη χώρα. Μέχρι τότε, ο Οργανισμός Υγειονομικής Ασφάλειας του Ηνωμένου Βασιλείου (UKHSA), συμβουλεύει τους κατοίκους να παραμείνουν σε ζεστά μέρη και να προσέχουν κυρίως τις ευάλωτες ομάδες.