Το Ranger της Aura Aerospace παραπέμπει σε αεροσκάφος από ταινία επιστημονικής φαντασίας, ωστόσο υποστηρίζεται πως θα μπορεί να πετά πιο μακριά από οποιοδήποτε συμβατικό επιβατηγό αεροσκάφος, ενώ θα είναι ικανό να προσγειώνεται και να απογειώνεται κάθετα (vertical takeoff and landing- VTOL).

H δυνατότητα VTOL επιτυγχάνεται μέσω ενός συστήματος οκτακόπτερου, με οκτώ στροφεία των 178 εκατοστών. Το σύστημα επιτρέπει απογείωση και προσγείωση- ωστόσο όταν το αεροσκάφος είναι στον αέρα και τα φτερά έχουν ξεδιπλωθεί κανονικά, φτάνοντας στα 23 τους μέτρα, ενεργοποιείται ένα ζευγάρι αεριωθούμενων κινητήρων turbofan, παρέχοντας την απαιτούμενη ώση για την πτήση. Ακολούθως, όταν το αεροσκάφος είναι σε πτήση cruise, τα στροφεία σταματούν, αλλάζουν θέση και καλύπτονται για αεροδυναμικούς λόγους- οπότε το Ranger μπορεί να επιταχύνει σε ταχύτητα 820 χλμ/ ώρα. Σύμφωνα με την Aura, με δεξαμενές γεμάτες με «πράσινο» καύσιμο, το Ranger έχει εμβέλεια 18.000 χλμ – ή αλλιώς 22 ώρες πτήσης. Όπως αναφέρεται σε σχετικό δημοσίευμα του New Atlas, συγκριτικά ένα Airbus A380 μπορεί να πετάξει 14.800 χλμ γεμάτο επιβάτες. Παράλληλα, το Ranger «υπόσχεται» να μεταφέρει τους επιβάτες κατευθείαν στον προορισμό τους- πχ από ένα κτίριο στο κέντρο μιας πόλης σε ένα κτίριο στο κέντρο μιας άλλης. Η καμπίνα έχει πέντε θέσεις και διαθέτει μια μικρή κουζίνα και τουαλέτα.

Το Ranger χρησιμοποιεί τεχνολογία eVTOL, μα στην πράξη φαίνεται να είναι ως σύλληψη πιο κοντά σε ένα πολύ μεγάλης εμβέλειας business jet παρά σε ένα αεροταξί- αν και το κοινό του προορίζεται να αποτελείται μάλλον από πολύ πλούσιους πελάτες.