Τυχερός ήταν ο ολυμπιονίκης των 800 μέτρων, Ντέιβιντ Ρουντίσα καθώς το αεροσκάφος στο οποίο επέβαινε, έπεσε κι αυτός γλίτωσε μόνο… με μερικές γρατζουνιές!

Ο κάτοχος του παγκόσμιου ρεκόρ στα 800 μέτρα, μαζί με τον πρόεδρο της ομοσπονδίας βετεράνων της Κένυας, ανέβηκαν σε ένα αεροσκάφος το περασμένο Σάββατο, του οποίου η μηχανή εν πτήσει, σταμάτησε να δουλεύει!

Ο πιλότος δοκίμασε να κάνει αναγκαστική προσγείωση σε μία κοιλάδα κάτι που δεν κατάφερε, καθώς το αεροσκάφος γύρισε ανάποδα. Ωστόσο η πρόσκρουση δεν είχε δύναμη ώστε να τους αφαιρέσει τη ζωή και ο Ρουντίσα βγήκε από το αεροσκάφος με μερικές γρατζουνιές και μώλωπες! Αντίθετα, ο συνεπιβάτης του, ο Ολε Μαράι, τραυματίστηκε στα πλευρά και νοσηλεύεται εκτός κινδύνου σε νοσοκομείο.

«Κράτησε επτά ή οκτώ λεπτά η πτήση και ξαφνικά η μηχανή σιώπησε» είπε ο Ολυμπιονίκης του 2012 και του 2016, ο οποίος σημείωσε ότι ο πιλότος κατάφερε να ελέγξει την πρόσκρουση με το έδαφος, πηγαίνοντας πάνω από δέντρα.

«Είδε έναν χώρο για να κάνει αναγκαστική προσγείωση, αλλά ένα από τα δύο φτερά έσπασε σε πρόσκρουση πάνω σε δέντρο και άρχισε να περιστρέφεται πριν βρεθεί στο έδαφος. Ευχαριστούμε τον Θεό που βγήκαμε με μερικά μικρά τραύματα από αυτό. Ηταν τρομακτικό. Κρατούσα την καρδιά μου και προσευχόμουν. Ο πιλότος έκανε εκπληκτική δουλειά κρατώντας το για ώρα στον αέρα» ανέφερε ο Ρουντίσα.