Τις επόμενες ημέρες ξεκινά και επισήμως η έρευνα για τα αίτια της προσθαλάσσωσης του μονοκινητήριου αεροσκάφους την περασμένη Πέμπτη στο θαλάσσιο χώρο στο ύψος του Κακού όρους στο Ηράκλειο που στάθηκε η αφορμή να στηθεί ολόκληρη επιχείρηση για να σωθούν οι δύο επιβαίνοντες.

Σύμφωνα με πληροφορίες στο Ηράκλειο αναμένεται να η κινητή ομάδα έρευνας της Πολεμικής αεροπορίας στο πλαίσιο του μνημονίου συνεργασίας που έχει υπογραφεί με την επιτροπή Διερεύνησης Αεροπορικών Δυστυχημάτων και μετά την εξέταση των στοιχείων και αυτοψία στο βυθισμένο αεροσκάφος να βγάλουν το πόρισμα των αιτίων της πτώσης του αεροσκάφους.

Επίσης θα εξεταστεί το ενδεχόμενο ανέλκυσης του αεροσκάφους το οποίο βρίσκεται σε βάθος περίπου 10 μέτρων. Αυτό θα αποφασιστεί μετά την αυτοψία που θα διενεργήσουν δύτες στο βυθισμένο μονοκινητήριο.

Την ίδια ώρα και όπως έδειξε και το σύστημα που καταγράφει τις πτήσεις αεροσκαφών όπως είχε γράψει το ekriti, το μονοκινητήριο αεροσκάφος που κατέπεσε στη θαλάσσια περιοχή ανοικτά του κακού όρους, παρέμεινε στον αέρα μόλις για τέσσερα λεπτά μετά την απογείωσή του από τον διάδρομο 9 του αεροδρομίου Ηρακλείου “Νίκος Καζαντζάκης”.Ως προς τα αίτια θανάτου του 68χρονου εξετάζεται ακόμα και το σενάριο να αισθάνθηκε αδιαθεσία την ώρα της πτήσης με τον 26χρονο να επιχειρεί να τον βοηθήσει κι έτσι να χάθηκε ο έλεγχος του αεροσκάφους με συνέπεια να καταπέσει στη θάλασσα.

Aπό τις αρχές δεν αποκλείεται και το ενδεχόμενο της μηχανικής βλάβης καθώς όπως φέρεται να υποστήριξε ο 26χρονος που διασώθηκε, το αεροσκάφος τους ξαφνικά άρχισε να χάνει ύψος και επιλέχθηκε η προσθαλάσσωση προκειμένου να αποφευχθούν τα χειρότερα.

Πηγή: ekriti.gr