Πανικός σε πτήση της Hawaiian Airlines με… 36 τραυματίες

Δεκάδες επιβάτες της πτήσης HA35 της Hawaiian Airlines τραυματίστηκαν κατά τη διάρκεια εξαιρετικά έντονων αναταράξεων, με 11 από αυτούς να βρίσκονται μάλιστα σε σοβαρή κατάσταση.

Σύμφωνα με τη New York Post, η πτήση-εφιάλτης εκτελούσε το δρομολόγιο Φίνιξ-Χαβάη όταν ξαφνικά, περίπου μισή ώρα πριν την προσγείωση, η καμπίνα άρχισε να τραντάζεται δυνατά.

Αρκετοί επιβάτες τραυματίστηκαν χτυπώντας πάνω στα τοιχώματα και υπέστησαν μώλωπες και εκδορές, ενώ ορισμένοι αισθάνθηκαν ναυτία και τάση για εμετό. Τουλάχιστον ένας από τους επιβάτες έχασε τις αισθήσεις του, σύμφωνα με τον επικεφαλής των Ιατρικών Υπηρεσιών Έκτακτης Ανάγκης της Χονολουλού, Τζιμ Άιρλαντ.

Οι άνθρωποι που χρειάστηκαν ιατρική βοήθεια μετά την τρομακτική περιπέτειά τους ήταν 36, από τους συνολικά 278 επιβάτες. Από τους τραυματίες που μεταφέρθηκαν στο νοσοκομείο μετά την προσγείωση της πτήσης, οι τρεις ήταν αεροσυνοδοί.

Ο COO της Hawaiian Airlines, Τζον Σνουκ χαρακτήρισε τις ακραίες αναταράξεις ως μια «μεμονωμένη ανωμαλία». Όπως τόνισε ο ίδιος, η αεροπορική εταιρεία δεν έχει ξαναδεί κάτι αντίστοιχο στην πρόσφατη ιστορία.

«Είμαστε ευτυχείς και αισθανόμαστε τυχεροί που δεν υπήρξαν θάνατοι ή άλλοι κρίσιμοι τραυματισμοί. Ελπίζουμε όλοι οι επιβάτες να αναρρώσουν σύντομα πλήρως» σημείωσε ο Άιρλαντ στις δηλώσεις του στους δημοσιογράφους.

Τη στιγμή που ξεκίνησαν οι αναταράξεις κατά τη διάρκεια της πτήσης, η ένδειξη για χρήση της ζώνης ασφαλείας ήταν αναμμένη, ωστόσο πολλοί επιβάτες φαίνεται πως την είχαν λύσει. Η Κεϊλί Ρέιες, η οποία ταξίδευε με τη μητέρα της, είπε στο Hawaii News Now ότι η ηλικιωμένη γυναίκα είχε μόλις επιστρέψει από την τουαλέτα όταν άρχισε να τραντάζεται το αεροπλάνο και δεν είχε προλάβει να δέσει τη ζώνη της. «Τινάχτηκε πάνω και χτύπησε στην οροφή», είπε χαρακτηριστικά.