Σε κατάσταση συναγερμού βρέθηκαν εχθές οι Αρχές του Κοσόβου ύστερα από την προειδοποίηση για βόμβα στο αεροδρόμιο «Adem Jashari» της Πρίστινα.

Επιβάτες και προσωπικό απομακρύνθηκαν από την περιοχή του αεροδρομίου στις 28/12, λέει η ιστοσελίδα oranews.tv. «Επιβεβαιώνουμε ότι λάβαμε απειλή για βόμβα. Οι επιβάτες και το προσωπικό έχουν εκκενωθεί και είναι ασφαλείς. Οι ομάδες που εμπλέκονται στο σχέδιο έκτακτης ανάγκης εκτελούν τα καθήκοντά τους», ανακοίνωσε η δημοσιογράφος Βαλεντίνα Γκάρα.

 

Η ανακοίνωση της αστυνομίας του Κοσόβου αναφέρει για το περιστατικό: «Η αστυνομία του Κοσσυφοπεδίου, σήμερα τις πρωινές ώρες, έλαβε πληροφορίες με απειλητικό περιεχόμενο, για εκρηκτικούς μηχανισμούς στο διεθνές αεροδρόμιο «Adem Jashari» στην Πρίστινα. Με βάση αυτές τις πληροφορίες, η Αστυνομία, σε συνεργασία και συντονισμό με τους αρμόδιους φορείς, έχει προβεί σε άμεσες αστυνομικές ενέργειες και για λόγους ασφαλείας έκλεισε προσωρινά το αεροδρόμιο. Για λόγους έρευνας, ελέγχου και μέτρα ασφαλείας έχουν επιστρατευτεί αρμόδιες μονάδες, γι’ αυτό ζητούμε την κατανόηση όλων των πολιτών».

Αρκετές πτήσεις ακυρώθηκαν. Τα μέσα ενημέρωσης του Κοσσυφοπεδίου δημοσίευσαν επίσης βίντεο έξω από το αεροδρόμιο όπου φαίνονται ταξιδιώτες με βαλίτσες στα χέρια.