Για την ITA Airways, το 2023 θα είναι το έτος της μεγάλης επένδυσης προς τη διηπειρωτική αγορά: η εταιρεία θα ανοίξει νέα δρομολόγια στις Ηνωμένες Πολιτείες, με απευθείας πτήσεις από τη Ρώμη (Fiumicino) προς το Σαν Φρανσίσκο και την Ουάσιγκτον.

Η επέκταση σε μεγάλες αποστάσεις είναι ένας από τους βασικούς πυλώνες της στρατηγικής της ITA Airways, καθώς δημιουργεί κερδοφορία αλλά και ενισχύει τη συνδεσιμότητα, συμβάλλοντας έτσι στον διπλασιασμό της χωρητικότητας του διηπειρωτικού δικτύου της εταιρείας.

Από εχθές είναι δυνατή η αγορά σε όλα τα κανάλια πωλήσεων της ITA Airways, μέσω της επίσημης ιστοσελίδας ita-airways.com, του τηλεφωνικού κέντρου της αεροπορικής εταιρείας, των ταξιδιωτικών πρακτορείων και των εκδοτηρίων εισιτηρίων αεροδρομίων, των παρακάτω απευθείας πτήσεων:

• Το νέο δρομολόγιο Ρώμη Fiumicino – San Francisco που θα εκτελείται από 1 Ιουλίου έως 30 Ιουλίου 2023, με 3 εβδομαδιαίες συχνότητες κάθε Τρίτη, Σάββατο και Κυριακή, με αναχώρηση από το αεροδρόμιο Fiumicino της Ρώμης στις 9:35 π.μ. και άφιξη στο Διεθνές Αεροδρόμιο του Σαν Φρανσίσκο στο 13:15 τοπική ώρα. Από τις 2 Αυγούστου έως τις 28 Οκτωβρίου 2023, η πτήση θα εκτελείται κάθε Τετάρτη, Πέμπτη, Παρασκευή, Σάββατο και Κυριακή.
Πτήσεις από το Σαν Φρανσίσκο θα εκτελούνται από την 1η Ιουλίου έως τις 30 Ιουλίου 2023, με 3 εβδομαδιαίες συχνότητες, που αναχωρούν κάθε Τρίτη, Σάββατο και Κυριακή στις 3:15 μ.μ. και προσγείωση στη Ρώμη Fiumicino στις 12:15 μ.μ., τοπική ώρα. Από τις 2 Αυγούστου έως τις 28 Οκτωβρίου, το δρομολόγιο θα εκτελείται κάθε Τετάρτη, Πέμπτη, Παρασκευή, Σάββατο και Κυριακή.

• Το νέο δρομολόγιο Ρώμη Fiumicino – Ουάσιγκτον θα εκτελείται από τις 2 Ιουνίου έως τις 2 Ιουλίου 2023, με 5 εβδομαδιαίες συχνότητες κάθε Δευτέρα, Πέμπτη, Παρασκευή, Σάββατο και Κυριακή με αναχώρηση από το αεροδρόμιο Fiumicino της Ρώμης στις 10:20 π.μ. και άφιξη σε Washington – Dulles Διεθνές Αεροδρόμιο στις 2:20 μ.μ., τοπική ώρα.
Από τις 4 Ιουλίου έως τις 30 Ιουλίου 2023, η πτήση θα εκτελείται κάθε Τρίτη, Τετάρτη, Παρασκευή, Σάββατο και Κυριακή. Από την 1η Αυγούστου έως τις 28 Οκτωβρίου 2023, ωστόσο, η πτήση θα είναι καθημερινή.

Πτήσεις από την Ουάσιγκτον θα εκτελούνται από τις 2 Ιουνίου έως τις 2 Ιουλίου 2023, με 5 εβδομαδιαίες συχνότητες κάθε Δευτέρα, Πέμπτη, Παρασκευή, Σάββατο και Κυριακή που αναχωρούν στις 4:20 μ.μ. και προσγείωση στη Ρώμη Fiumicino στις 7:05 π.μ. Από τις 4 Ιουλίου έως τις 30 Ιουλίου 2023, η πτήση θα εκτελείται κάθε Τρίτη, Τετάρτη, Παρασκευή, Σάββατο και Κυριακή. Από την 1η Αυγούστου έως τις 28 Οκτωβρίου 2023, το δρομολόγιο θα εκτελείται καθημερινά.

Οι δύο νέοι διηπειρωτικοί προορισμοί προς το Σαν Φρανσίσκο θα εκτελούνται με το Airbus A350, τη ναυαρχίδα της εταιρείας, ενώ η πτήση προς την Ουάσιγκτον θα γίνεται με το Airbus A330. Αυτά τα νέα δρομολόγια ενώνουν τις πτήσεις της ITA Airways προς τη Νέα Υόρκη, που εκτελούνται τόσο από τα αεροδρόμια της Ρώμης Fiumicino όσο και από τα αεροδρόμια Malpensa του Μιλάνου, καθώς και εκείνα προς Βοστώνη, Μαϊάμι, Λος Άντζελες, Σάο Πάολο, Μπουένος Άιρες, Τόκιο, Νέο Δελχί και Μαλέ (Μαλδίβες).

«Ξεκινήσαμε με τις πτήσεις μας μόλις πριν από 14 μήνες και μέχρι τον Νοέμβριο του 2021 είχαμε μόνο έναν διηπειρωτικό προορισμό στο δίκτυό μας, τη Νέα Υόρκη, σε μια εποχή που οι αεροπορικές μεταφορές είχαν σταματήσει λόγω της πανδημίας. Σήμερα, προσφέρουμε 9 διηπειρωτικά δρομολόγια στη Βόρεια και Νότια Αμερική και την Ασία, και οι νέες πτήσεις προς την Ουάσιγκτον και το Σαν Φρανσίσκο είναι απόδειξη της ανάπτυξής μας.» δήλωσε ο Fabio Maria Lazzerini, Διευθύνων Σύμβουλος και Γενικός Διευθυντής της ITA Airways. 

«Οι νέες συνδέσεις με την Ουάσιγκτον και το Σαν Φρανσίσκο εμπλουτίζουν περαιτέρω το διηπειρωτικό δίκτυο της ITA Airways, το οποίο είναι ένα από τα κύρια περιουσιακά στοιχεία της Εταιρείας – δήλωσε η Emiliana Limosani, Chief Commercial Officer της ITA Airways και CEO Volare. «Με την έναρξη των νέων προορισμών ενοποιούμε τη διαδικασία επέκτασης της εταιρείας προς την αγορά των ΗΠΑ, την πρώτη διεθνή αγορά για την ITA Airways.Οι πολλαπλές προσφορές από τον κόμβο της Ρώμης Fiumicino θα μας επιτρέψουν να είμαστε ο αερομεταφορέας αναφοράς από τις Ηνωμένες Πολιτείες στην Ιταλία και μέσω Ρώμης στην Ευρώπη και τη Μεσόγειο για την ιταλική κοινότητα και τις κύριες κοινότητες των μεσογειακών χωρών».