Την αισιοδοξία της για κέρδη μέσα στο επόμενο έτος εξέφρασε η Ryanair, εν μέσω αυξανόμενης ταξιδιωτικής ζήτησης, ανακοινώνοντας επίσης αποτελέσματα – ρεκόρ για την περίοδο των Χριστουγέννων.

Η εταιρεία ανακοίνωσε κέρδη μετά από φόρους της τάξεως των 211 εκατ. ευρώ (229 εκατ. δολ.) για το τρίτο τρίμηνο χρήσης που ολοκληρώθηκε τον Δεκέμβριο του 2022, σε σύγκριση με ζημίες 96 εκατ. ευρώ που είχε καταγράψει έναν χρόνο νωρίτερα. Παράλληλα, οι πωλήσεις αυξήθηκαν κατά 57% στα 2,31 δισ. ευρώ. Επίσης, η εταιρεία επανέλαβε τις προβλέψεις της για κέρδη στο σύνολο του έτους, τα οποία θα μπορούσαν να κυμανθούν μεταξύ 1,325 δισ. ευρώ και 1,425 δισ. ευρώ.

«Θα παράγουμε κέρδη – ρεκόρ στο τρέχον έτος χρήσης και αναμένουμε να συνεχίσουμε να αναπτυσσόμαστε κερδοφόρα μέσα στο επόμενο έτος και έπειτα» δήλωσε ο CFO Νέιλ Σοράχαν, σύμφωνα με το Bloomberg.

Ο αριθμός των επιβατών, σύμφωνα με την Ryanair, θα μπορούσε να φθάσει τα 168 εκατομμύρια κατά το τρέχον έτος χρήσης και να αυξηθεί στα 225 εκατομμύρια έως το 2026, αναμένοντας καλές επιδόσεις κατά το Πάσχα και το καλοκαίρι.

Εντούτοις, η εταιρεία ανέφερε ότι μέρος των παραδόσεων νέων μοντέλων Boeing ενδέχεται να μειωθούν, καθώς η αμερικανική εταιρεία κατασκευής αεροσκαφών αντιμετωπίζει προβλήματα με την παραγωγή.