Σειρά δραστηριοτήτων που αφορούν στην κολύμβηση για παιδιά και εφήβους που κατοικούν στην Ελαφόνησο και δεν έχουν πρόσβαση στην οργανωμένη άθληση στο νερό περιλαμβάνει το έργο “Aquatic Hubs in remote areas” της Κολυμβητικής Ομοσπονδίας Ελλάδας σε συνεργασία με τον Δήμο Ελαφονήσου.

Η εναρκτήρια συνάντηση του έργου, που εντάσσεται στο πλαίσιο του προγράμματος Erasmus + Sport 2022-2024, πραγματοποιήθηκε την Πέμπτη 26 Ιανουαρίου και είχε μεγάλη επιτυχία, πράγμα που αναγνωρίστηκε τόσο από τη συνάντηση που είχε η Δήμαρχος του νησιού κυρία Έφη Λιάρου με την κυρία Δανάη Βαρβέρη EU Project Manager, όσο και από δηλώσεις του Γενικού Γραμματέα της Κ.Ο.Ε. κ. Στέφανου Αυγουλέα ο οποίος τόνισε ότι “Είμαστε βέβαιοι ότι όλοι, Κ.Ο.Ε., η εταιρία Quality & Reliability Ltd, ο Δήμος και οι τοπικοί φορείς του όμορφου νησιού της Ελαφονήσου θα συνεργαστούν ώστε το πρόγραμμα να επιτύχει στους στόχους του”.

Οι δραστηριότητες του έργου περιλαμβάνουν:
– εκπαιδευτικά προγράμματα προκειμένου ν’ αναπτύξουν τα παιδιά θεωρητικές γνώσεις σχετικά με τα οφέλη της άσκησης στο νερό
– πρακτικά μαθήματα στο θαλάσσιο περιβάλλον για την ανάπτυξη δεξιοτήτων, για ασφάλεια και διασκέδαση

Στα πλαίσια του έργου θα πραγματοποιηθεί επίσης ένα εκπαιδευτικό πρόγραμμα “Εκπαίδευσης των Εκπαιδευτών” για την ανάπτυξη νέων δεξιοτήτων, προς τους επαγγελματίες του κλάδου, σχετικά με τον τρόπο διαχείρισης ενός Aquatic Hubs σε απομακρυσμένες περιοχές.

Oι σελίδες Facebook, instagram του έργου είναι οι ακόλουθες: instagram: aquatichubs
https://web.facebook.com/profile.php?id=100088207014991