Το τελευταίο «αντίο» στον σμηναγό Ευστάθιο Τσιτλακίδη, κυβερνήτη του μοιραίου Phantom, λένε σήμερα συγγενείς και φίλοι, στον Γρανίτη Δράμας.

Το Συμβούλιο Αρχηγών Γενικών Επιτελείων, τιμώντας τους δύο ήρωες αεροπόρους, τους απέδωσε τον ανώτατο βαθμό της ηγεσίας της Πολεμικής Αεροπορίας, ονομάζοντάς τους αντιπτεράρχους.

Στον ιερό ναό έφτασε η οικογένειά του το πρωί της Παρασκευής. Συντετριμμένοι οι γονείς και τα αδέρφια του, δεν έβγαινε λέξη από το στόμα τους. Μόνο η μητέρα του πιλότου φώναξε κατά την είσοδό της στον ναό: «Στάθη μου».Λίγο αργότερα, σύμφωνα με το thestival.gr, υποβασταζόμενη έφτασε η αρραβωνιαστικιά του, κρατώντας μια κοινή τους φωτογραφία σφιχτά στην αγκαλιά της και μην μπορώντας να συνειδητοποιήσει τι έχει συμβεί, ενώ συγκλονίζει και το στεφάνι που άφησε για τον ήρωα πιλότο της.

Στην εξόδιο ακολουθία του σμηναγού Ευστάθιου Τσιτλακίδη, στον Γρανίτη Δράμας, παρίστανται η Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Κατερίνα Σακελλαροπούλου, ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, ο υπουργός Εθνικής Άμυνας, Νίκος Παναγιωτόπουλος, και αντιπροσωπεία του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ αποτελούμενη από τον τομεάρχη Άμυνας, Θοδωρή Δρίτσα, τον πρώην αρχηγό ΓΕΕΘΑ, Χρήστο Χριστοδούλου, και τον τομεάρχη Δικαιοσύνης, Θεόφιλο Ξανθόπουλο.