Λίγες ημέρες μετά τους καταστροφικούς σεισμούς στην Τουρκία, ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν καλείται να αντιμετωπίσει τις αντιδράσεις για τον χειρισμό της αδιανόητης τραγωδίας.

Το κρατικό πρακτορείο Anadolu μεταδίδει φωτογραφίες και βίντεο από τη μεταφορά στην Άγκυρα 16 ασυνόδευτων βρεφών που διασώθηκαν από τα συντρίμμια στην Καχραμάνμαρας στη νότια Τουρκία με το προεδρικό αεροσκάφος.

Το αεροπλάνο της Προεδρίας, το οποίο διατέθηκε για χρήση σε δραστηριότητες που σχετίζονται με τον σεισμό, μετέφερε ιατρικές ομάδες και υλικό βοήθειας στις περιοχές που επλήγησαν από τους σεισμούς στο Καχραμανμαράς, ενώ μετέφερε και τους βαριά τραυματίες στην Άγκυρα για νοσηλεία.

 

Το τελευταίο βραδινό δρομολόγιο και οι τελευταίοι επιβάτες του αεροπλάνου ήταν ασυνόδευτα βρέφη από σεισμόπληκτες περιοχές. Συνολικά 16 μωρά ηλικίας 0-1 ετών από το Καχραμανμαράς μεταφέρθηκαν στην Άγκυρα. Τα μωρά παρέλαβαν οι ανάδοχες μητέρες του Υπουργείου Οικογένειας και Κοινωνικών Υπηρεσιών από το αεροπλάνο που προσγειώθηκε στο αεροδρόμιο Esenboğa και μεταφέρθηκαν σε ασθενοφόρα με κατεύθυνση το νοσοκομείο Etlik City. Τα μωρά είναι σε καλή κατάσταση ως προς την υγεία τους και θα λάβουν φροντίδα στον παιδικό οργανισμό που υπάγεται στο Υπουργείο Οικογένειας και Κοινωνικών Υπηρεσιών μετά τον πρώτο τους έλεγχο.

Η σύζυγος του Ερντογάν βρέθηκε στο Καχραμανμαράς. «Η Εμινέ Ερντογάν η οποία λατρεύει να αγκαλιάζει παιδιά, δάκρυσε κατά τη διάρκεια της επίσκεψής της» αναφέρει το Anadolu.