Η ζωή μέσα σε ένα αεροπλάνο φαίνεται πως είναι μία ιδέα που συναρπάζει πολλούς, καθώς όλο και περισσότεροι αποφασίζουν να μετατρέψουν κάποιο παροπλισμένο αεροσκάφος σε σπίτι τους.

Και ενώ οι περισσότεροι καταφεύγουν σε ιδιοκατασκευές και DIY με αποτελέσματα αμφιβόλου αισθητικής, ένας κατασκευαστής στο Μπαλί επιλέγει έναν άλλο δρόμο. Σκοπός του είναι να μετατρέψει ένα Boeing 737 σε μία πολυτελή βίλα με δύο υπνοδωμάτια και πισίνα, για να την νοικιάζει αντί 7.000 δολαρίων την βραδιά.

Πρόκειται για το project που εμπνεύστηκε ο Felix Demin, ένας κατασκευαστής που έχει στην ιδιοκτησία του την αλυσίδα ξενοδοχείων Bubble Hotel Bali.

Ο Denim σκεφτόταν αρχικά να αγοράσει ένα ιδιωτικό αεροπλάνο για δική του χρήση, αλλά σύντομα είδε ότι μπορούσε να μετατρέψει το αεροσκάφος σε κάτι πραγματικά ιδιαίτερο.

Όταν άρχισε να ψάχνει, βρήκε περίπου 20 αεροπλάνα που θα μπορούσε να αγοράσει στην Ινδονησία και κατέληξε σε ένα Boeing 737.

Όμως η μεταφορά του στην κορυφή ενός μαγευτικού γκρεμού, κοντά στην παραλία Nyang-Nyang, δεν ήταν εύκολη υπόθεση. Ακολουθώντας τις οδηγίες των ανθρώπων της Boeing, οι τεχνίτες του ξεβίδωσαν 50.000 μπουλόνια για να διαλύσουν το αεροπλάνο και να μπορέσουν να το μεταφέρουν μέσα από τους στενούς και γεμάτους καλώδια δρόμους του Μπαλί.

Το στάδιο του σχεδιασμού διήρκεσε δύο μήνες και η μεταφορά πραγματοποιήθηκε μέσα σε πέντε νύχτες, με τη χρήση δύο γερανών, μιας τεράστιας πλατφόρμας αλλά και αστυνομικής συνοδείας. «Ήταν οι πέντε πιο ξάγρυπνες νύχτες της ζωής μου», είπε στο CNN ο Denim.

 

Τελικά, το αεροπλάνο έφτασε στο σημείο όπου θα στηθεί η Private Jet Villa by Hanging Gardens, σε ύψος 150 μέτρων πάνω από την επιφάνεια της θάλασσας. Στη συνέχεια, τα συνεργεία του Denim άρχισαν να αφαιρούν τα πάντα από το εσωτερικό του αεροπλάνου, ώστε να προχωρήσει η εκτενής ανακαίνιση.

Στόχος του είναι η βίλα να εντυπωσιάζει, όπως καταλαβαίνει κανείς από τα σχέδια.

Ο επισκέπτης θα ανεβαίνει μία σκάλα που οδηγεί στην κύρια είσοδο, στο φτερό του αεροπλάνου. Μέσα θα βλέπει το σαλόνι με το μπαρ και έναν καναπέ-κρεβάτι, ενώ το αεροπλάνο θα διαθέτει δύο υπνοδωμάτια με walk-in ντουλάπες. Το πιλοτήριο έχει μετατραπεί σε ένα μεγάλο μπάνιο.

Ο Demin διαβεβαιώνει ότι το αεροπλάνο έχει περάσει πολλούς ελέγχους ασφαλείας, όμως το φτερό του, που κρέμεται σε τεράστιο ύψος, έχει προκαλέσει πολλά σχόλια στα social media. Ο κατασκευαστής σκοπεύει να τοποθετήσει προστατευτικό τζάμι, όμως παραδέχεται ότι δυσκολεύεται να βρει τεχνίτη που να προτίθεται να αναλάβει ένα τόσο επικίνδυνο έργο.

Σε κάθε περίπτωση, το project αναμένεται να είναι έτοιμο τον Απρίλιο, με μία βραδιά να κοστίζει 7.000 δολάρια.

Πηγή: moneyreview.gr