Ταραχή δημιουργήθηκε στην ευρύτερη περιοχή του Λέστερ στην Βρετανία μετά από μια ηχηρή έκρηξη, που προκλήθηκε από ένα μαχητικό αεροσκάφος, το οποίο κλήθηκε να παρέμβει όταν διαπιστώθηκε πως ο ασύρματος ενός αεροπλάνου δεν λειτουργούσε και κατά συνέπεια χάθηκε η επικοινωνία.

Ειδικότερα, μια πτήση εξετράπη στο αεροδρόμιο Στάνστεντ από αεροσκάφη της RAF(βασιλική αεροπορία), αφού χάθηκε η επικοινωνία με τον πιλότο. Το αεροδρόμιο του Στάνστεντ βρίσκεται 56χλμ βορειοανατολικά του κεντρικού Λονδίνου.

Δεκάδες άνθρωποι στην ευρύτερη περιοχή του Λέστερ, πάντως, πριν διευκρινιστεί τι έχει συμβεί, ανέφεραν ότι άκουσαν μια έκρηξη ή έναν ηχηρό κρότο. Ο ήχος αναφέρθηκε επίσης σε όλο το Νορθαμπτονσάιρ και από κάποιους ανθρώπους στο Μπάνμπουρι και την Οξφόρδη.

Ο δυνατός κρότος οδήγησε σε αναστάτωση στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, καθώς γίνονταν διάφορες εικασίες σχετικά με την αιτία, συμπεριλαμβανομένων υποθέσεων αν επρόκειτο για ένα αεροσκάφος που έσπασε το φράγμα του ήχου.

Αργότερα αναφορές διευκρίνισαν πως πιθανότατα επρόκειτο για ένα μαχητικό αεροσκάφος Typhoon της RAF (βασιλική αεροπορία), το οποίο επιστρατεύτηκε από την RAF Coningsby στο Λινκονσάιρ για να αναχαιτίσει ένα αεροπλάνο της Dash 8 που παρουσίασε βλάβη στον ασύρματο και κατά συνέπεια χάθηκε η επικοινωνία με τον πιλότο. Η αστυνομία του Λεστερσάιρ δήλωσε σχετικά: «Λάβαμε πολλές κλήσεις σε σχέση με έναν μεγάλο ήχο έκρηξης που ακούστηκε σε διάφορα μέρη της πόλης και της κομητείας. Θα θέλαμε να σας καθησυχάσουμε ότι δεν υπάρχει καμία ανησυχία, ωστόσο σας ευχαριστούμε για την άμεση ανταπόκρισή σας».

Σύμφωνα με το SkyNews η ηχητική έκρηξη προκαλείται όταν τα αεροπλάνα πετούν γρηγορότερα από την ταχύτητα του ήχου, η οποία στο επίπεδο του εδάφους είναι περίπου 761 μίλια/ώρα.