Δραματικό βίντεο καταγράφει τον τρόπο με τον οποίο ένα μονοκινητήριο αεροπλάνο που υπέστη βλάβη την ώρα της πτήσης προσγειώθηκε με ασφάλεια στη Βραζιλία.

Και οι έξι επιβαίνοντες είναι καλά στην υγεία τους, ανάμεσά τους ένα τρίχρονο παιδί κι ένα βρέφος.

Ο πιλότος ενεργοποίησε εγκαίρως το αλεξίπτωτο επιβραδύνοντας την ταχύτητα με την οποία προσγειώθηκε στο έδαφος, όπως αναφέρει η αμερικανική εφημερίδα «New York Post» που ανέβασε στην ιστοσελίδα της το σχετικό βίντεο. Το μονοκινητήριο «Cirrus SR22» υπέστη βλάβη στον κινητήρα λίγο μετά την απογείωσή του από το αεροδρόμιο Pampulha στο Μπέλο Οριζόντε, στη νοτιοανατολική πολιτεία Μίνας Ζεράις, της Βραζιλίας, γράφει το αμερικανικό δημοσίευμα.

Το περιστατικό σημειώθηκε στις 11:30 π.μ., την 11η Μαρτίου.

Ο πιλότος έδρασε με απόλυτη ψυχραιμία ενεργοποιώντας το σύστημα με το αλεξίπτωτο «Cirrus Airframe» – γνωστό ως CAPS. Μέχρι στιγμής, με το σύστημα αυτό στα μονοκινητήρια αεροπλάνα που εμφάνισαν πρόβλημα εν ώρα πτήσης, έχουν διασωθεί πάνω από 249 άνθρωποι.

«Ο πιλότος ανέφερε απώλεια ισχύος στον κινητήρα κατά την διάρκεια της πτήσης, προσπάθησε να επιστρέψει στο αεροδρόμιο και όταν είδε τα… δύσκολα, ενεργοποίησε το CAPS», όπως αναφέρει η Ένωση Ιδιοκτητών και Πιλότων «Cirrus» σχολιάζοντας το περιστατικό.

Όλο το πλήρωμα «είναι καλά, έχει τις αισθήσεις του και δεν φέρει σοβαρά τραύματα», δήλωσε η Πυροσβεστική Υπηρεσία που έσπευσε στο σημείο. Το μονοκινητήριο αεροπλάνο, το οποίο κατασκευάστηκε το 2022, ανήκε στην εταιρεία «Bradesco Leasing e Arrendamento Mercantil». Το είχε ναυλώσει η υπηρεσία Volare Equipamentos Aéreos, σύμφωνα με την εφημερίδα New York Post.