Στο πλαίσιο των ενημερώσεων σε βασικές και σημαντικές βιομηχανικές δραστηριότητες και υποδομές της χώρας στο χώρο της άμυνας και ασφάλειας, οι αξιωματικοί-σπουδαστές της Σχολής Διοίκησης και Επιτελών της Σχολής Πολέμου Πολεμικής Αεροπορίας (ΣΔΙΕΠ/ΣΠΠΑ) επισκέφθηκαν τις εγκαταστάσεις της INTRACOM DEFENSE (IDE), συνοδευόμενοι από επιτελείς της Σχολής.

Η ΣΔΙΕΠ/ΣΠΠΑ παρέχει γενική και ειδική, θεωρητική και πρακτική εκπαίδευση στους αξιωματικούς-σπουδαστές με σκοπό την ανάπτυξη και βελτίωση της επαγγελματικής τους ικανότητας, ώστε να καθίστανται ικανά στελέχη για την επίτευξη της αποστολής της Πολεμικής Αεροπορίας.


Στελέχη της εταιρίας υποδέχτηκαν τους αξιωματικούς-σπουδαστές και τους ενημέρωσαν για το ευρωπαϊκό μη επανδρωμένο σύστημα LOTUS (Low Observable Tactical Unmanned System), που υλοποιείται με την χρηματοδότηση της Ευρωπαϊκής Ένωσης και των Υπουργείων Άμυνας Ελλάδας και Κύπρου, στο πλαίσιο του Ευρωπαϊκού Προγράμματος EDIDP 2019, με κυρίαρχη ελληνική συμμετοχή και συντονιστή την IDE.

Ακόμη, έγινε παρουσίαση προϊόντων και υπηρεσιών για πυραυλικά συστήματα σε χρήση από την Πολεμική Αεροπορία, που κατασκευάζει, προσφέρει και κυρίως εξάγει η εταιρία σε μεγάλους διεθνείς κατασκευαστές. Επισημάνθηκε ότι η εγχώρια βιομηχανική συμμετοχή σε προγράμματα προμηθειών νέων ή εκσυγχρονισμού υφιστάμενων οπλικών συστημάτων ενισχύει τις δυνατότητες συντήρησης και υποστήριξης αυτών των συστημάτων.