Με το μήνυμα «Ανακαλύψτε την Πορτογαλία μέσω της γαστρονομίας της», η Πρέσβης της Πορτογαλίας, κυρία Helena Paiva, και ο Εμπορικός Σύμβουλος της Πρεσβείας και Διευθυντής του Γραφείου στην Αθήνα του Οργανισμού Εξωτερικού Εμπορίου και Επενδύσεων (AICEP), κ. Laurent Armaos, παρουσίασαν, την Τετάρτη 22 Μαρτίου 2023, τις δράσεις που θα προωθήσουν στην Ελληνική αγορά το 2023 για την προβολή της Πορτογαλίας ως τουριστικού προορισμού και του MADE IN PORTUGAL naturally.

 

Στην εκδήλωση για δημοσιογράφους στην Πρεσβευτική κατοικία παραβρέθηκε ο Διευθυντής του ταξιδιωτικού γραφείου ΚΥΚΛΟΣ TRAVEL, κ. Αλέξανδρος Βυζαντιάδης, καθώς επίσης και εκπρόσωποι της Aegean και της TAP Air Portugal, ενώ διαδικτυακά μοιράστηκε την εμπειρία της από τη ζωή της στη Λισσαβόνα για πάνω από 25 χρόνια, ως γυναίκα, επιχειρηματίας και ξεναγός, η κυρία Μαρίνα Καλαχάνη-Βαλέντε.

Οι καλεσμένοι είχαν την ευκαιρία να δοκιμάσουν παραδοσιακά εδέσματα της Πορτογαλίας που τους ετοίμασε ο chef της Πρεσβευτικής κατοικίας, όπως, μεταξύ άλλων, pastéis de bacalhau, rissóis de camarão και pastéis de nata, και να δοκιμάσουν Πορτογαλικά κρασιά.

Μία από τις δημοσιογράφους κέρδισε μετά από κλήρωση ένα ταξίδι στη Λισσαβόνα, προσφορά της Aegean και του ταξιδιωτικού γραφείου KYKLOS TRAVEL.

 

«Στην Πορτογαλία νοιώθεις σαν στο σπίτι σου»!

 

Μερικές από τις δράσεις της Πρεσβείας της Πορτογαλίας και του AICEP στην Ελληνική αγορά το 2023:

 

  1. Ανάδειξη της Πορτογαλικής γαστρονομίας με τη συνεργασία chef των δυο χωρών και παρουσίαση στο Ελληνικό κοινό, το δεύτερο εξάμηνο, προϊόντων delicatessen από την Πορτογαλία. Ήδη το ζαχαροπλαστείο Plaisir, στην Πλατεία Αριστοτέλους στη Θεσσαλονίκη, μετά από συνεργασία με τον chef της Πρεσβευτικής κατοικίας, έχει συμπεριλάβει στα γλυκά του το παραδοσιακό Πορτογαλικό γλυκό pastel de nata.
  2. Συνέχιση της καμπάνιας MADE IN PORTUGAL naturally για την προβολή της εξαιρετικής ποιότητας και design προϊόντων διακόσμησης κατοικίας και ξενοδοχείων. Δείγμα αυτών διακοσμεί την Πρεσβευτική κατοικία της Πορτογαλίας στην Αθήνα που λειτουργεί κατά κάποιο τρόπο, ήδη από το 2021, ως show room.
  3. Ενίσχυση συνεργειών μεταξύ σχεδιαστών μόδας από την Ελλάδα και την Πορτογαλία μέσω της πρώτης θερμοκοιτίδας στο χώρο της μόδας με την επωνυμία Grow Sustainable Portugal, η οποία συστάθηκε με τη σχολή μόδας AthensFashionClub αποβλέποντας στη διεθνοποίηση νέων σχεδιαστών και ανακυκλώσιμων/βιώσιμων υφασμάτων της Πορτογαλικής βιομηχανίας.
  4. Παρουσίαση της τεχνολογικής εξέλιξης της Πορτογαλίας και της έμφασης που αποδίδεται στην έρευνα, τεχνολογία και καινοτομία, μέσω της συμμετοχής της Πορτογαλίας με περίπτερο, για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά, στην έκθεση BEYOND.