Ο πρόεδρος της Ουκρανίας Βολοντίμιρ Ζελένσκι χαρακτήρισε «σημαντική και ισχυρή» την στρατιωτική βοήθεια της Βρετανίας, της Γαλλίας και της Γερμανίας και δήλωσε ότι είναι ικανοποιημένος από τις συμφωνίες που επιτεύχθηκαν κατά την διάρκεια της περιοδείας του στην Ευρώπη.

Μετά τη συνάντησή του με τον πρωθυπουργό της Βρετανίας Ρίσι Σούνακ, ο Βολοντίμιρ Ζελένσκι αναφέρθηκε στην ανάγκη να αποκτήσει η Ουκρανία μαχητικά αεροσκάφη από χώρες της Δύσης. Απαντώντας σε ερώτημα δημοσιογράφου για το συγκεκριμένο θέμα ο Ουκρανός πρόεδρος είπε ότι θέλει να σχηματίσει έναν «συνασπισμό μαχητικών αεροσκαφών» για τη χώρα του και υπογράμμισε ότι πρόκειται για «ένα πολύ σημαντικό ζήτημα» διότι οι Ουκρανοί δεν μπορούν να ελέγξουν τους αιθέρες τους.

Από την πλευρά του ο Ρίσι Σούνακ είπε πως οι Βρετανοί θα αρχίσουν «σχετικά σύντομα» να εκπαιδεύουν Ουκρανούς πιλότους στο χειρισμό δυτικών αεροσκαφών.

Την ίδια στιγμή, εκπρόσωπος του Βρετανού πρωθυπουργού Ρίσι Σούνακ δήλωσε ότι η Βρετανία δεν σχεδιάζει να στείλει μαχητικά αεροσκάφη στην Ουκρανία, αφού οι ουκρανικές δυνάμεις έκαναν γνωστό ότι θα προτιμούσαν αμερικανικά μαχητικά αεροσκάφη τύπου F-16. «Οι Ουκρανοί έλαβαν την απόφαση να εκπαιδεύσουν τους πιλότους τους στα F-16 και γνωρίζουμε ότι η RAF δεν τα χρησιμοποιεί», είπε.