Η Vistara, ο γνωστός αερομεταφορέας πλήρους εξυπηρέτησης και κοινοπραξία του ομίλου TATA και της Singapore Airlines, πρόσφατα σημείωσε μια σημαντική επιτυχία, καθώς έγινε η πρώτη ινδική αεροπορική εταιρεία που πραγματοποίησε εσωτερική πτήση με αεροσκάφος ευρείας ατράκτου χρησιμοποιώντας βιώσιμο αεροπορικό καύσιμο (SAF).

Η πρωτοποριακή πτήση πραγματοποιήθηκε με το νέο Boeing 787-9 Dreamliner της Vistara, το οποίο πέταξε από το Διεθνές Αεροδρόμιο Indira Gandhi στο Δελχί προς το Διεθνές Αεροδρόμιο Chhatrapati Shivaji Maharaj στη Βομβάη. Χρησιμοποιώντας καύσιμο από μείγμα 17% SAF και 83% συμβατικού καυσίμου αεροσκαφών, η Vistara κατάφερε να μειώσει τις εκπομπές CO₂ κατά περίπου 10.000 λίβρες, αναδεικνύοντας την αφοσίωσή της στην ελαχιστοποίηση του αποτυπώματος άνθρακα και την υποστήριξη ενός βιώσιμου μέλλοντος για την αεροπορική βιομηχανία.

Σε μια εξίσου αξιοσημείωτη επιτυχία, τον περασμένο μήνα, για πρώτη φορά στην ιστορία των ινδικών αερομεταφορών, η Vistara πραγματοποίησε πτήση με αεροσκάφος ευρείας ατράκτου σε διεθνές δρομολόγιο μεγάλων αποστάσεων, χρησιμοποιώντας βιώσιμα αεροπορικά καύσιμα. Κατά τη διάρκεια της πτήσης με αεροσκάφος από το Διεθνές Αεροδρόμιο Τσάρλεστον της Νότιας Καρολίνας προς το Διεθνές Αεροδρόμιο Indira Gandhi στο Δελχί, η χρήση ενός μείγματος από 30% SAF και 70% συμβατικό καύσιμο αεροσκαφών είχε ως αποτέλεσμα τη μείωση περίπου 150.000 λιβρών εκπομπών CO2 κατά τη διάρκεια κύκλου ζωής του καυσίμου.

Ο κ. Vinod Kannan, Διευθύνων Σύμβουλος της Vistara, εξέφρασε την ευγνωμοσύνη του προς τους εταίρους και τις αρμόδιες αρχές, ενώ τόνισε την ακλόνητη δέσμευση της αεροπορικής εταιρείας να προωθήσει τη βιωσιμότητα και την καινοτομία στις αερομεταφορές. Η Vistara, μαζί με άλλες αεροπορικές εταιρείες του Ομίλου TATA, εργάζεται ενεργά για τη μείωση των εκπομπών διοξειδίου του άνθρακα μέσω της εφαρμογής βιώσιμων τεχνολογιών.

Η αφοσίωση της Vistara στην αριστεία της έχει χαρίσει την αναγνώριση ως η αεροπορική εταιρεία της Ινδίας με την υψηλότερη βαθμολογία στο Skytrax και το TripAdvisor και έχει κερδίσει πολλά βραβεία “Καλύτερης Αεροπορικής Εταιρείας”, ενώ παράλληλα έχει επαινεθεί για την καθαριότητα της καμπίνας παγκόσμιας κλάσης και την τήρηση υψηλών προτύπων ασφαλείας. Πρόσφατα η αεροπορική εταιρεία συμπεριλήφθηκε στις 20 κορυφαίες αεροπορικές εταιρείες του κόσμου, λαμβάνοντας παράλληλα τα βραβεία “Καλύτερη αεροπορική εταιρεία στην Ινδία και Ν. Ασία” για δεύτερη συνεχή φορά, “Καλύτερη εξυπηρέτηση προσωπικού αεροπορικής εταιρείας στην Ινδία και Ν. Ασία” για τέταρτη συνεχή χρονιά, “Καλύτερο πλήρωμα καμπίνας στην Ινδία και Ν. Ασία” για δεύτερη συνεχή φορά και “Καλύτερη Business Class στην Ινδία και τη Ν. Ασία” στα πολυπόθητα Skytrax World Airline Awards 2022. Η Vistara ανακηρύχθηκε επίσης ως η “‘Καλύτερη συνολικά αεροπορική εταιρεία’ στην Κεντρική/Νότια Ασία στα Περιφερειακά Βραβεία Επιλογής Επιβατών 2023. Επιπλέον, η Vistara είχε λάβει πρόσφατα το βραβείο της chaviation ως o τρίτος νεότερος στόλος αεροπορικής εταιρείας της Ασίας για δεύτερη συνεχή χρονιά.

Σχετικά με τη Vistara (TATA SIA Airlines Limited): Η TATA SIA Airlines Limited, γνωστή με την επωνυμία Vistara, είναι κοινοπραξία των Tata Sons Limited και Singapore Airlines Limited (SIA), με την Tata Sons να κατέχει το πλειοψηφικό πακέτο 51% και τη SIA το υπόλοιπο 49%. Η Vistara συνδυάζει τη θρυλική φιλοξενία της Tata και τις αναγνωρισμένες υπηρεσίες αριστείας της SIA για να προσφέρει την καλύτερη πτήση ολοκληρωμένων υπηρεσιών στην Ινδία. Η Vistara ξεκίνησε την εμπορική δραστηριότητά της στις 9 Ιανουαρίου 2015 φιλοδοξώντας να θέσει νέα πρότυπα στην αεροπορική βιομηχανία στην Ινδία και σήμερα συνδέει προορισμούς σε όλη το μήκος και πλάτος της χώρας καθώς και σε πόλεις εκτός Ινδίας. Η αεροπορική εταιρεία διαθέτει στόλο 60 αεροσκαφών, τα 46 εκ των οποίων είναι αεροσκάφη τύπου Airbus A320, οκτώ αεροσκάφη τύπου Airbus A321, δυο αεροσκάφη Boeing 737-800NG και τέσσερα αεροσκάφη τύπου Boeing 787-9 Dreamliner. Από την έναρξη της λειτουργίας της μέχρι σήμερα, πάνω από 45.000.000 επιβάτες έχουν πετάξει με τη Vistara. 

 

Περισσότερες πληροφορίες για τη Vistara: www.airvistara.com