Θυμάστε τον Τζόι από τα Φιλαράκια που είχε ντυθεί με ..δεκάδες ρούχα;

Ε, αυτό πήρε ως πρότυπο μάλλον μια νεαρή επιβάτης που δεν ήθελε να πληρώσει βαλίτσα αλλά τελικά της υπεβλήθη πρόστιμο. Η κοπέλα αντί να πακετάρει τα ρούχα της σε μια βαλίτσα, αποφάσισε 6 κιλά ρούχα σε σημείο που να φαίνεται τεράστια με στόχο να παρακάμψει τους περιορισμούς βάρους και μεγέθους της αεροπορικής εταιρείας για τις χειραποσκευές.

Το προσωπικό της αεροπορικής εταιρείας αντιλήφθηκε γρήγορα το τέχνασμά της και της επέβαλε πρόστιμο για παραβίαση των καθιερωμένων κανονισμών για τις αποσκευές.

Σε ένα βίντεο που αναρτήθηκε στο διαδίκτυο, η 19χρονη Αντριάνα Οκάμπο φαίνεται να φοράει πολλά στρώματα ρούχων αφού, σύμφωνα με πληροφορίες, της είπαν ότι θα της επιβληθεί πρόστιμο 62 δολαρίων (33 λίρες), καθώς οι αποσκευές της ξεπερνούσαν το όριο βάρους. Η κοπέλα ταξίδευε από τη Μελβούρνη στη γενέτειρά της, την Αδελαΐδα, μετά από ένα ταξίδι με έναν φίλο της. Μιλώντας στην South West News Service, η 19χρονη δήλωσε ότι «έμοιαζε με αρκούδα».

«Είμαι μικρή και μικροκαμωμένη, αλλά έμοιαζα με το ακριβώς αντίθετο», είπε, προσθέτοντας ότι το ζευγάρι είδε το προσωπικό της αεροπορικής εταιρείας να βγάζει ένα καροτσάκι με ζυγαριά καθώς πήγαιναν να επιβιβαστούν.

«Σκεφτήκαμε ότι ο μόνος τρόπος για να πάρουμε το βάρος από τις βαλίτσες μας είναι να το βάλουμε εμείς οι ίδιοι, οπότε αρχίσαμε να βάζουμε τα μπουφάν και τα παλτά μας», είπε.

«Εκτός από τα στρώματα από μπουφάν και πουλόβερ, είχα φορέσει φαρδιά παντελόνια και τα γέμιζα με μπλουζάκια και το iPad μου μέσα σε αυτά. Φορούσα περίπου έξι στρώματα ρούχων και είχα πράγματα στις τσέπες μου».

Στο βίντεο, η Οκάμπος φαίνεται να γελάει καθώς ετοιμάζεται να επιβιβαστεί. Συγκρίνει την εμφάνισή της με τον Augustus Gloop από το «Ο Τσάρλι και το εργοστάσιο σοκολάτας».

«Όλοι στην ουρά μας κοιτούσαν και γελούσαν μαζί μας, ήταν κάπως ντροπιαστικό. Οι άνθρωποι ενοχλήθηκαν που καθυστερούσαμε το αεροπλάνο» είπε στη συνέχεια.

Σε δήλωσή του προς τον Independent, εκπρόσωπος της εταιρείας δήλωσε: «Η εταιρεία δεν έχει καμία σχέση με το αεροπλάνο. Αν και σίγουρα βλέπουμε την αστεία πλευρά, έχουμε όρια στη χειραποσκευή για να είναι δίκαιο για όλους. Η παρακολούθηση του αριθμού των αποσκευών που φέρνουν οι επιβάτες στο αεροσκάφος σημαίνει ότι όλοι έχουν χώρο για τα πράγματά τους και ότι ικανοποιούμε τις απαιτήσεις ασφαλείας μας».