Επιβατικό αεροσκάφος Airbus A350 της Air France KLM SA που πετούσε από την Οζάκα στα δυτικά της Ιαπωνίας προς το Παρίσι, επέστρεψε πίσω, μετά από μία δυσλειτουργία που παρουσιάστηκε στο ραντάρ καιρού, αλλά και στο όργανο ενδεικτικής ταχύτητας αέρος του αεροσκάφους κατά την πτήση του πάνω από τον Ειρηνικό Ωκεανό.

Όπως μετέδωσε το πρακτορείο ειδήσεων Kyodo, κανένας από τους 324 επιβάτες και τα μέλη του πληρώματος δεν τραυματίστηκαν, ενώ εντοπίστηκαν καταστροφές στο χείλος προσφυγής των πτερύγων του αεροσκάφους, με την αιτία που προκάλεσε την καταστροφή αυτή, να τελεί υπό διερεύνηση, σύμφωνα με το Kyodo, που επικαλέστηκε το γραφείο του υπουργείου Μεταφορών στο διεθνές αεροδρόμιο του Κανσάι.

Το αεροσκάφος είχε απογειωθεί από το αεροδρόμιο στις 05:15 ώρα Ελλάδος, ενώ επέστρεψε μετά από περίπου 35 λεπτά πτήσης και προσγειώθηκε με ασφάλεια στο ίδιο αεροδρόμιο.

Το γραφείο του υπουργείου Μεταφορών και Υποδομών της Ιαπωνίας στο αεροδρόμιο του Κανσάι δεν ανταποκρίθηκε σε προσπάθειες τηλεφωνικής επικοινωνίας που έκανε το Reuters, για το σχολιασμό του συμβάντος.