Ο Οργανισμός Τουρισμού της Σερβίας και η Air Serbia, διοργάνωσαν ταξίδι εξοικείωσης στη Σερβία, στα μέσα Μαΐου, με προσκεκλημένους εκπροσώπους εννέα ταξιδιωτικών γραφείων από την Αθήνα και τη Θεσσαλονίκη.

Υπό τη φιλοξενία και φροντίδα του Οργανισμού Τουρισμού της Σερβίας και της Air Serbia, οι προσκεκλημένοι επισκέφθηκαν το Βελιγράδι, τα πολιτιστικά και ιστορικά μνημεία, μουσεία, τουριστικά αξιοθέατα, «το Βελιγράδι πάνω στο νερό», τον Καθεδρικό Ναό του Αγίου Σάββα, το Πάρκο Καλεμέγκνταν, καθώς επίσης και το Νόβι Σαντ και το Σρέμσκι Καρλόβτσι. Απόλαυσαν τη φυσική ομορφιά της Φρούσκα Γκόρα και του Όπλενατς και δοκίμασαν παραδοσιακά φαγητά και κρασιά. Με αυτό τον τρόπο είχαν την ευκαιρία να διαπιστώσουν την εξέλιξη των διαφόρων δημοφιλών προορισμών της Σερβίας και να βιώσουν ένα ενημερωμένο τουριστικό δρομολόγιο, σύμφωνα με τις νέες τάσεις και επιθυμίες των τουριστών.

Κατά τη διάρκεια του ταξιδιού, οι φιλοξενούμενοι από την Ελλάδα είχαν επίσης την ευκαιρία να συμμετάσχουν σε πολύ παραγωγικές επιχειρηματικές συναντήσεις με εκπροσώπους ταξιδιωτικών γραφείων και ξενοδοχείων από τη Σερβία, να ανταλλάξουν εμπειρίες και απόψεις, να παρουσιάσουν προγράμματα και να εναρμονίσουν τα βήματα τους για περαιτέρω συνεργασία, με σκοπό την αύξηση των επισκεπτών στις δύο χώρες. Οι πτήσεις της Air Serbia, από και προς την Αθήνα και τη Θεσσαλονίκη, καθώς και οι εποχικές πτήσεις της από και προς το Ηράκλειο, τα Χανιά, τη Ρόδο και την Κέρκυρα, αποτέλεσαν τη βάση για τη συνεργασία μεταξύ των ταξιδιωτικών πρακτόρων της Σερβίας και της Ελλάδας. Πριν αναχωρήσουν για την Αθήνα και τη Θεσσαλονίκη, οι προσκεκλημένοι είχαν την ευκαιρία να απολαύσουν το Premium Lounge της Air Serbia στο αεροδρόμιο Nikola Tesla του Βελιγραδίου.