Ο Ιούλιος θα είναι ο πρώτος μήνας ανάκαμψης για τα επαγγελματικά ταξίδια παγκοσμίως, μετά τα δύσκολα χρόνια της πανδημίας, σύμφωνα με τα στοιχεία της ForwardKeys, η οποία διαθέτει τα πιο ολοκληρωμένα και ενημερωμένα δεδομένα για τα αεροπορικά εισιτήρια.

Σύμφωνα με τα στοιχεία, οι κρατήσεις αεροπορικών εισιτηρίων για επαγγελματικούς λόγους τον Ιούλιο υστερούν μόλις κατά 14% από τα προ πανδημίας επίπεδα, ενώ οι κρατήσεις για ταξίδια αναψυχής υπολείπονται κατά 16% από τον Ιούλιο του 2019.

Ο Olivier Ponti, Αντιπρόεδρος του Insights, ForwardKeys, δήλωσε ότι μέχρι τον Μάιο οι κρατήσεις πτήσεων για επαγγελματικά ταξίδια παρουσίαζαν πολύ χαμηλούς ρυθμούς ανάκαμψης από την έναρξη της πανδημίας και εντεύθεν. Ωστόσο, αυτή η κατάσταση φαίνεται πλέον πιθανό να αλλάξει. Από τις 30 Μαΐου, βλέπουμε ότι η τάση πρόκειται να αντιστραφεί τον Ιούλιο, με την ανάκαμψη στα επαγγελματικά ταξίδια να ξεπερνά την ανάκαμψη στον ελεύθερο χρόνο – καθώς οι κρατήσεις για επαγγελματικές πτήσεις είναι 14% πίσω από τα επίπεδα πριν από την πανδημία (2019) και η αναψυχή υπολείπεται κατά 16%.

Ο κ.Ponti σπεύδει να υπογραμμίσει ότι η κατάσταση θα είναι ακόμη καλύτερη για τα επαγγελματικά ταξίδια το φθινόπωρο. Ήδη οι κρατήσεις για τον Σεπτέμβριο, όπως είπε, υπολείπονται μόλις κατά 1% έναντι του ίδιου μήνα το 2019, ενώ οι κρατήσεις για ταξίδια αναψυχής είναι χαμηλότερες κατά 8%. Ο ίδιος εκτιμά ότι είναι απίθανη μια αύξηση των κρατήσεων για διακοπές το φθινόπωρο, λόγω των αυξημένων τιμών στη φιλοξενία και τα αεροπορικά εισιτήρια, εξαιτίας του πληθωρισμού.