Η Jane Poynter, διευθύνων σύμβουλος & Chief Experience Officer και ο Taber MacCallum, διευθύνων σύμβουλος & Επικεφαλής Τεχνολογίας, ένα ζευγάρι στη ζωή αλλά και στη δουλειά, έγιναν ιδρυτές της εταιρείας Space Perspective που είναι η πρώτη εταιρεία που θα μας ταξιδέψει με οικολογικό τρόπο(μηδενικές εκπομπές άνθρακα) στο διάστημα.

Το διαστημόπλοιο “Ποσειδώνας” αναπτύχθηκε για να είναι το πιο προσιτό, βιώσιμο και ασφαλές διαστημόπλοιο στον πλανήτη Γη ή έστω πάνω από αυτόν. Αποτελείται από το διαστημικό μπαλόνι, το σύστημα εφεδρικής καθόδου και την κάψουλα Ποσειδώνας.

Ταξίδι με οικολογική συνείδηση

Το όνομα Voyager είναι ένας φόρος τιμής στην αποστολή του διαστημικού σκάφους Voyager 1, το οποίο, κατόπιν αιτήματος του αστρονόμου Carl Sagan, τράβηξε μια φωτογραφία της Γης από την άλλη άκρη του ηλιακού συστήματος στις 14 Φεβρουαρίου 1990.

Αυτή η φωτογραφία, που είναι πλέον γνωστή ως η χλωμή μπλε κουκίδα, ενέπνευσε το ομώνυμο βιβλίο του Sagan και την έκκλησή του προς τους ανθρώπους να “διατηρήσουν και να αγαπήσουν την χλωμή μπλε κουκκίδα, το μοναδικό σπίτι που έχουμε γνωρίσει ποτέ” – λόγια που αντηχούν σήμερα στην αποστολή της Space Perspective.

“Η Space Perspective θα αλλάξει τη σχέση με τον πλανήτη μας παρέχοντας την πεμπτουσία της αστροναυτικής εμπειρίας της θέασης της Γης από το σκοτάδι του διαστήματος”, δήλωσε η Jane Poynter, ιδρύτρια και συν-διευθύνουσα σύμβουλος του Space Perspective.

“Η κατάργηση των γεωγραφικών συνόρων για την εκτόξευση και την προσγείωση επιταχύνει την αποστολή μας να καταστήσουμε αυτή την καθοριστική εμπειρία πιο προσιτή στον κόσμο και τη διεθνή αγορά – με ασφάλεια, αξιοπιστία και με ελάχιστες επιπτώσεις στον πλανήτη μας”.

Το βραβείο των ταξιδευτών είναι η θέα της Γης που προκαλεί δέος σε μερικές από τις πιο εμβληματικές γεωγραφικές περιοχές του κόσμου. ”Πάντα φανταζόμασταν να προσφέρουμε την ευκαιρία να δούμε τα πιο απίστευτα φυσικά φαινόμενα από το διάστημα, όπως το Βόρειο Σέλας, την μπότα της Ιταλίας, την τεράστια κλίμακα του Δέλτα του Νείλου και τις καταγάλανες θάλασσες γύρω από τις Μπαχάμες. Τα θαλάσσια διαστημοδρόμια, όπως το MS Voyager, κάνουν αυτό πραγματικότητα”, δήλωσε ο Poynter.

Σύμφωνα με πρόσφατες εκτιμήσεις αναλυτών, η αγορά των διαστημικών ταξιδιών μπορεί να ξεπεράσει τα 8 δισεκατομμύρια δολάρια έως το 2030. Τα θαλάσσια διαστημοδρόμια δημιουργούν ιδανικές συνθήκες εκτόξευσης με δύο τρόπους: με την πλοήγηση σε περιοχές με καλές καιρικές συνθήκες, γεγονός που επιτρέπει τη λειτουργία όλο το χρόνο σε μια περιοχή, και με την κίνηση με τη θαλάσσια αύρα, ώστε να μην υπάρχει σχεδόν καθόλου άνεμος στο κατάστρωμα.
space-3

Αυτό επιτρέπει συχνότερες ευκαιρίες εκτόξευσης, καθώς και περισσότερες επιλογές για την ώρα της ημέρας, συμπεριλαμβανομένων των νυχτερινών πτήσεων παρατήρησης των άστρων κατά την ανατολή και το ηλιοβασίλεμα για τους εξερευνητές.

Πηγή: protothema.gr