Πτήσεις από και προς το αεροδρόμιο Vnukovo της Μόσχας επηρεάστηκαν υπό τον φόβο επιθέσεων με drones, τα οποία πάντως καταρρίφθηκαν σύμφωνα με το ρωσικό υπουργείο Άμυνας.

Πέντε μη επανδρωμένα αεροσκάφη χρησιμοποιήθηκαν κατά τις επιθέσεις, οι οποίες είχαν στόχο τοποθεσίες στην ευρύτερη περιοχή γύρω από την πρωτεύουσα.

Το ρωσικό υπουργείο Άμυνας ανακοίνωσε ότι όλα τα drones καταρρίφθηκαν και δεν υπήρξαν θύματα ή ζημιές, ενώ κατηγόρησε την Ουκρανία για τις επιθέσεις. Το Κίεβο δεν έχει αναλάβει την ευθύνη για τις επιθέσεις αυτές.

Οι περιορισμοί στο αεροδρόμιο Vnukovo, ένα από τα τρία διεθνή αεροδρόμια της Μόσχας, έχουν πλέον αρθεί. Πτήσεις από την Τουρκία, τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα και την Αίγυπτο ήταν μεταξύ εκείνων που επηρεάστηκαν.

«Μια απόπειρα του καθεστώτος του Κιέβου να επιτεθεί σε μια ζώνη όπου βρίσκονται μη στρατιωτικές υποδομές, συμπεριλαμβανομένου ενός αεροδρομίου για διεθνείς πτήσεις, είναι μια νέα τρομοκρατική ενέργεια», δήλωσε στο Telegram η εκπρόσωπος του ρωσικού υπουργείου Εξωτερικών Μαρία Ζαχάροβα.