Χιλιάδες πελάτες της easyJet βιώνουν μεγάλη ταλαιπωρία, καθώς ακύρωσε 1.700 πτήσεις της από το αεροδρόμιο Γκάτγουικ του Λονδίνου.

Περίπου 180.000 επιβάτες έχασαν τις πτήσεις τους, με πτήσεις που ήταν προγραμματισμένες για τον Ιούλιο, τον Αύγουστο και τον Σεπτέμβριο. Επί του παρόντος, υπάρχουν περίπου 9.000 πελάτες χωρίς εναλλακτική διαδρομή, αφού η εταιρεία είπε ότι είχε κάνει αντικαταστάσεις πτήσεις για το 95% των ταξιδιωτών.

Μία επιβάτης είπε στη MailOnline πώς ακυρώθηκε η πτήση της από την Κροατία στο Λονδίνο, μόλις τέσσερις ώρες πριν την προγραμματισμένη της αναχώρηση. Η Σούζαν Ρίτσαρντς, η οποία βρισκόταν σε οικογενειακές διακοπές στο Ντουμπρόβνικ, είπε ότι η πτήση επιστροφής τους ακυρώθηκε χωρίς προειδοποίηση και τώρα έπρεπε να μείνουν μέχρι το βράδυ της Τρίτης, σε ένα ξενοδοχείο που πληρώθηκε από την αερογραμμή. Και συνέχισε: «Υπήρχε μια καημένο κυρία μόνη με ένα μωρό 14 μηνών, εντελώς στενοχωρημένη στο ξενοδοχείο μας, που δεν μπορούσε να γυρίσει σπίτι. Είναι απίστευτο!».

«Υπάρχουν άνθρωποι στο ξενοδοχείο που έχουν περάσει δύο νύχτες και πήγαν πίσω στο αεροδρόμιο χθες, για να πρέπει μετά να φύγουν ξανά από το αεροδρόμιο. Δεν ξέρω πώς θα τους χωρέσουν όλους αυτούς σε μία πτήση».

Ένας εκπρόσωπος της easyJet είπε στη MailOnline: «Αυτή τη στιγμή πραγματοποιούμε περίπου 1.800 πτήσεις και μεταφέρουμε περίπου 250.000 πελάτες την ημέρα με περισσότερο πλήρωμα και πιλότους να πετούν από ποτέ και όπως όλες οι αεροπορικές εταιρείες, ελέγχουμε τις πτήσεις μας σε συνεχή βάση.