Συναντήσαμε τη Simona Sirancova, Regional Sales Manager Ευρώπης της εταιρείας ελικοπτέρων Bell, σε ένα ξεχωριστό event στο Λαγονήσι, όπου συζητήσαμε για τα σχέδια της εταιρείας, είδαμε από κοντά το ολοκαίνουριο Bell 429 και είχαμε μια μοναδική εμπειρία πτήσης πάνω από την περιοχή.

Συνέντευξη: Ηλέκτρα Αλευρίτη

 

Το ελληνικό κοινό δεν γνωρίζει πολλά για την Bell. Θα μπορούσατε να μας πείτε κάποιες πληροφορίες για την ιστορία της εταιρείας;
Για περισσότερα από 85 χρόνια, η Bell έχει επαναπροσδιορίσει την εμπειρία της πτήσης. Από το σπάσιμο του ηχητικού φράγματος έως το να είναι μέρος της πρώτης σεληνιακής αποστολής της NASA, η Bell ήταν στην πρώτη γραμμή της αεροπορίας, παράγοντας το πρώτο πιστοποιημένο εμπορικό αεροσκάφος και φέρνοντας, επίσης, προηγμένα συστήματα tiltrotor στην αγορά.
Η Bell έχει στρατηγικές τοποθεσίες σε όλον τον κόσμο, για να προσφέρει εξαιρετικά προϊόντα και υπηρεσίες στους πελάτες μας, συμπεριλαμβανομένων των μεγάλων εγκαταστάσεων στο Άμστερνταμ και την Πράγα για τις τοπικές ανάγκες ανταλλακτικών και τη συντήρηση αεροσκαφών. Οι εγκαταστάσεις της Bell στην Πράγα παρέχουν ένα ευρύ φάσμα λύσεων πελατών που υποστηρίζουν, τόσο μεγάλους όσο και μικρούς φορείς. Πρόσφατα, η Bell ολοκλήρωσε αρκετά μεγάλες δραστηριότητες συντήρησης για τους τοπικούς πελάτες.
Η Ακαδημία Εκπαίδευσης Bell διαθέτει άλλη μια εγκατάσταση στην Ευρώπη εκτός από την έδρα της σχολής πτήσεων της Bell στο Φορτ Γουόρθ του Τέξας. Με έδρα τη Βαλένθια της Ισπανίας, η Bell χρησιμοποιεί την εκπαίδευση εικονικής πραγματικότητας και προσομοίωσης, για να παρέχει αποτελεσματικά και προσβάσιμα μαθήματα στους πελάτες της Ευρώπης, δίνοντάς τους τη δυνατότητα να λαμβάνουν ολοκληρωμένες οδηγίες πτήσης σε μια κοντινή τοποθεσία.

Εισαγάγατε πρόσφατα το Bell 429 στην ελληνική αγορά. Μιλήστε μας για την εμπειρία πτήσης, το εσωτερικό και τις χρήσεις αυτού του υπέροχου ελικοπτέρου.
Με περισσότερα από 450 Bell 429 που φθάνουν σε περισσότερες από 500.000 ώρες πτήσης σε όλον τον κόσμο, το αεροσκάφος είναι ένα από τα πιο επιτυχημένα ελαφρά δίδυμα ελικόπτερα στην αγορά από την πιστοποίησή του το 2009. Το Bell 429 είναι γνωστό για την εξαιρετική του ταχύτητα, τις επιδόσεις, το βεληνεκές του και το χαμηλό κόστος σε κύκλο ζωής. Αυτά το καθιστούν ιδανικό για μια ποικιλία αποστολών, όπως η επιβολή του νόμου, οι παραδημόσιες αποστολές, οι αεροϊατρικές υπηρεσίες (HEMS) και οι εταιρικές μεταφορές.
Το Bell 429 έκανε πρόσφατα το ντεμπούτο του σε νέες πολυτελείς επιλογές εσωτερικού χώρου στην έκθεση Heli-Expo 2022 της HAI, με τίτλο the «Designer Series». Το εσωτερικό της σειράς «Designer» αναβαθμίζει όλα τα υλικά καμπίνας, όπως τα δέρματα υψηλής ποιότητας, τα βελτιωμένα δάπεδα, το σκληρό ξύλο, οι πολλές επιλογές χαλιών, η βελτιωμένη προσαρμογή καθισμάτων που πλέον αφαιρούνται και αντικαθίστανται, τα μεταλλικά φινιρίσματα σε φώτα, βαλβίδες και αέρα, οι λαβές καμπίνας και τα μάνδαλα θυρών, τα εικονογραφικά πλακάτ για ενισχυμένη αισθητική –διατηρώντας παράλληλα το ίδιο επίπεδο ασφάλειας των επιβατών– οι πιο στιβαρές λαβές για είσοδο/έξοδο και οι στεφάνες υποδοχής ακουστικών για τη βελτίωση της εμφάνισης και της λειτουργίας των ακουστικών των επιβατών.
Το νέο εσωτερικό προσφέρεται σε τρεις χρωματικούς συνδυασμούς που δημιουργήθηκαν από το προσωπικό της Bell. Η Bell συνδυάζει ποιότητα υλικού, διάταξη καμπίνας και ηχομόνωση, προσφέροντας μια βελτιωμένη εμπειρία.

Ποια είναι τα σχέδιά σας για την ελληνική αγορά; Θέλετε να επενδύσετε στην Ελλάδα;
Η Bell επενδύει σε τεχνολογίες και πρόσφατα σε πιστοποιημένο εξοπλισμό, για να παραδώσει στην αγορά το πιο αξιόπιστο, επιχειρησιακό ανταγωνιστικό αεροσκάφος. Η ανάπτυξη της ευρωπαϊκής μας παρουσίας ήταν μία από τις κορυφαίες προτεραιότητες της Bell και πολλές από τις ανακοινώσεις μας φέτος αντικατοπτρίζουν αυτόν τον στόχο.
Το 2023 έχουμε ανακοινώσει συμφωνίες αγοράς για το Bell 429 με ιδιώτες πελάτες στην Ισπανία και για το Bell 407GXis με ιδιώτες πελάτες στο Ηνωμένο Βασίλειο και την Εθνική Αστυνομία της Πολωνίας. Η Bell έχει πολλούς Ευρωπαίους πελάτες που δραστηριοποιούνται σε διάφορες αποστολές σε όλη την περιοχή και είμαστε περήφανοι που υποστηρίζουμε τις δραστηριότητές τους. Συνεχίζουμε να υλοποιούμε τις μεγάλες δεσμεύσεις των πελατών μας στην περιοχή, συμπεριλαμβανομένης της Ελλάδας, για να αναδείξουμε τα οφέλη των προϊόντων μας. Η Bell ανυπομονεί να συνεχίσει να επιδεικνύει τα υπέροχα αεροσκάφη της σε μελλοντικούς πελάτες στην Ευρώπη και να αυξήσει ακόμα περισσότερο την παρουσία της.