Επιβάτες πτήσης της American Airlines με προορισμό τη Φλόριντα έζησαν στιγμές τρόμου και αγωνίας, αφού το αεροσκάφος «βούτηξε» 15.000 πόδια μέσα σε τρία μόλις λεπτά, ενώ στην καμπίνα ακούγονταν δυνατοί κρότοι και υπήρχε μια διάχυτη μυρωδιά καμένου.

Η πτήση 5916 της αμερικανικής αεροπορικής εταιρείας αναχώρησε την Πέμπτη από το Σάρλοτ της Βόρειας Καρολίνας και κατευθυνόταν προς το αεροδρόμιο του Γκέινσβιλ, όταν ξαφνικά παρουσιάστηκε κάποιο πρόβλημα στο σύστημα συμπίεσης της καμπίνας, όπως εξήγησε αργότερα εκπρόσωπος στο δίκτυο FOX η Ομοσπονδιακή Διοίκηση Αεροπορίας.

Περίπου 43 λεπτά μετά την απογείωση, όταν το πλήρωμα αντιλήφθηκε το πρόβλημα, ο πιλότος ξεκίνησε να κατεβάζει γρήγορα το αεροσκάφος σε χαμηλότερο υψόμετρο, για να διασφαλιστεί η ασφάλεια των επιβατών. Τα δεδομένα πτήσης δείχνουν κάθοδο συνολικά 20.000 ποδιών μέσα σε διάστημα 11 λεπτών.

Στο μεταξύ η αγωνία των επιβατών στην καμπίνα, όπου είχαν πέσει οι μάσκες οξυγόνου, κορυφωνόταν.

Ο καθηγητής του Πανεπιστημίου της Φλόριντα, Χάρισον Χόουβ, που βρισκόταν μέσα στο αεροπλάνο της American Airlines, χαρακτήρισε πολύ τρομακτικό το περιστατικό.

«Ταξιδεύω συχνά με αεροπλάνο. Ήταν πολύ τρομακτικό. Συγχαρητήρια στο εκπληκτικό πλήρωμα και τους πιλότους της πτήσης American Air 5916. Οι φωτογραφίες δεν μπορούν να αποτυπώσουν τη μυρωδιά καμένου και τους ισχυρούς κρότους» έγραψε σε ανάρτησή του στο X (Πρώην Twitter) o καθηγητής.

Τελικά όλα πήγαν καλά και το αεροσκάφος προσγειώθηκε χωρίς άλλα προβλήματα στο αεροδρόμιο του Γκέινσβιλ.