Την αναστολή όλων των πτήσεων από το αεροδρόμιο του Λούτον μέχρι τις 14:00 ανακοίνωσε η διεύθυνσή του μετά από μεγάλη φωτιά που προκάλεσε μερική κατάρρευση ενός από τους χώρους στάθμευσης του.
Η πυρκαγιά στο πολυώροφο πάρκινγκ υπ’ αριθμόν 2 εκδηλώθηκε σε αυτοκίνητο, εξαπλώθηκε σε πολλά άλλα και προκάλεσε την «μερική κατάρρευση» τμήματός του, εξήγησε η διεύθυνση του αεροδρομίου, που απέχει περίπου σαράντα χιλιόμετρα από το κέντρο του Λονδίνου και χρησιμοποιείται κυρίως από αερομεταφορείς χαμηλού κόστους.
«Η ασφάλεια των επιβατών μας και του προσωπικού μας παραμένει η βασική προτεραιότητά μας», εξήγησε.
Η πυροσβεστική του Μπέρντφορντσιρ επενέβη και δεν αναφέρθηκαν σοβαροί τραυματισμοί, ωστόσο, έξι πυροσβέστες εισέπνευσαν καπνό και τους παρασχέθηκαν οι πρώτες βοήθειες.
Flames could be seen tearing through a car park at a Luton Airport terminal, as seen in videos posted to X on Tuesday.
Read more on the story ⬇️https://t.co/mRjFpoocNl pic.twitter.com/Zhm8pHrbjs
— Sky News (@SkyNews) October 11, 2023