Στους 20 καλύτερους καλοκαιρινούς προορισμούς για διακοπές το 2024 περιλαμβάνεται η Ελαφόνησος καταλαμβάνοντας τη δεύτερη θέση παγκοσμίως και την πρώτη από Ελλάδα, σύμφωνα με το ιταλικό ταξιδιωτικό Μέσο “The Wom Travel“.

Στην αναφορά του για το γραφικό νησί σημειώνει : “Αν ψάχνετε για το τέλειο ελληνικό νησί , σημειώστε αυτό το όνομα: Ελαφόνησος στα νότια της Πελοποννήσου , υπάρχει ένα μέρος που φαίνεται να έχει βγει από όνειρο: η Ελαφόνησος, ένα εξωτικό νησί μόλις 19 τετραγωνικών χιλιομέτρων που θα μπορούσαμε να ορίσουμε σαν μια μακριά λωρίδα παραδείσου”. Και προσθέτει : “Αν αυτό το καλοκαίρι θέλετε να ξεχάσετε τον μοντερνισμό και θέλετε να απολαύσετε υπέροχες παραλίες, θα χρειαστείτε μόνο μια πετσέτα θαλάσσης, κρέμα και ένα καπέλο. Σε περιμένουν εκτάσεις λευκής άμμου, αμμόλοφοι που περιβάλλονται από κέδρους, γαλαζοπράσινα νερά και γαλάζιοι ουρανοί: ένας παράδεισος χωρίς κόσμο που είναι δύσκολο να ξεχάσεις”.

Σημειώνεται ότι το συγκεκριμένο Μέσο Ενημέρωσης ανήκει στο Gruppo Mondadori τον μεγαλύτερο εκδοτικό όμιλο που περιλαμβάνει εκδόσεις βιβλίων και συγκαταλέγεται μεταξύ των κορυφαίων στον τομέα των περιοδικών, ενώ είναι πρώτος σε πολυμέσα σε ψηφιακά και μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

Η ιταλική τουριστική αγορά είναι από τις σημαντικότερες για την Ελαφόνησο. Η συγκεκριμένη προβολή αποτελεί συνέχεια πολλών άλλων εγκωμιαστικών παρουσιάσεων στο παρελθόν τόσο από το ίδιο Μέσο όσο και από άλλα, όπως η ηλεκτρονική εφημερίδα Investireoggi.it, το περιοδικό Dove και άλλα. Ήδη από το 2021, ο Δήμος Ελαφονήσουέχει ενισχύσει την παρουσία του στην Ιταλία τόσο με προβολή στο διαδικτυακό workshop “Καλωσήρθατε στην Ελλάδα” (Benvenuti in Grecia) που είχε οργανώσει το Γραφείο ΕΟΤ στο Μιλάνο, ενώ συνέχισε την ενίσχυση της παρουσίας του με σειρά διαδικτυακών συναντήσεων με τουριστικούς επαγγελματίες και δημοσιογράφους από τη γειτονική μας χώρα.