Βίντεο ντοκουμέντο που δείχνει την πτώση του μονοκινητήριου αεροπλάνου στη θαλάσσια περιοχή των Χανίων με αποτέλεσμα να σκοτωθούν δύο άτομα έφερε στη δημοσιότητα το MEGA.

Στο βίντεο του Live News φαίνεται ότι αρχικά το αεροπλάνο ακολουθεί σωστή πορεία προς τη Σούδα. Στην συνέχεια για κάποιο ανεξήγητο λόγο το αεροπλάνο κάνει στροφή και μετά από λίγο να πέφτει στην θάλασσα.

Μιλώντας στο MEGA o γιος του πιλότου είπε ότι «παρακολούθησα το στίγμα του στο κινητό και είδα ότι ήταν χαμένο και μετά πήρα τηλέφωνο και το έμαθα».

«Ήταν πολύ ξαφνικό, δεν…δεν…δεν…Πολύ κοντά στην ακτή, ρηχά. Τώρα τι να λέμε, δεν… Και εκπαιδευμένος» τόνισε στο Mega ο γιος του πιλότου.

«Τώρα μιλάμε για άνθρωπο με καλή εμπειρία δηλαδή. Με εμπειρία και αγάπη για αυτό το πράγμα. Ο πατέρας μου ήταν χρόνια, από μικρός» συμπλήρωσε.

«Το λάτρευε, του άρεσε. Τώρα τι να πω; Τρομερός άνθρωπος» υπογράμμισε με βαθιά λύπη.

Πάντως προβληματισμό προκαλεί το γεγονός πως δεν είχαν λάβει άδεια από την Πολεμική Αεροπορία για προσγείωση στο Μάλεμε, ούτε και έγκριση προσγείωσης στο αεροδρόμιο της Σούδας.

https://www.megatv.com?p=1267859

Το χρονικό
Το μικρό αεροπλάνο της αερολέσχης Δυτικής Αττικής, είχε απογειωθεί από την Κωπαΐδα με προορισμό το αεροδρόμιο του Μάλεμε το οποίο χρησιμοποιείται από την αερολέσχη Χανίων.

Όταν έφτασε στην περιοχή είχε νυχτώσει και προκειμένου να προσγειωθεί, ο πιλότος έκανε μια στροφή πάνω από το Κολυμπάρι, προσεγγίζοντας τον διάδρομο προσγείωσης από την πλευρά της θάλασσας, αλλά ξαφνικά κατέπεσε σε κοντινή απόσταση από την ακτή.

Στο σημείο έσπευσαν ναυαγοσώστες, ένα σκάφος του Λιμενικού, ένα ελικόπτερο του Πολεμικού Ναυτικού, δύο παραπλέοντα κρουαζιερόπλοια και ένα αλιευτικό σκάφος.

Δυστυχώς, οι διασώστες δεν μπόρεσαν να προσφέρουν βοήθεια παρά μόνο να απεγκλωβίσουν τις δύο σορούς οι οποίες διεκομίσθησαν στο λιμάνι του Κολυμπαρίου και από εκεί στο νοσοκομείο Χανίων.