Το Διεθνές Αεροδρόμιο του Πεκίνου και το Διεθνές Αεροδρόμιο Daxing της κινεζικής πρωτεύουσας προσφέρουν μία πιο άνετη εμπειρία πληρωμών στους ξένους ταξιδιώτες.

Τα δύο αεροδρόμια έχουν προχωρήσει από τις αρχές Φεβρουαρίου στην ενεργοποίηση μιας ζώνης πληρωμών, προκειμένου να καλύψουν τις πολλαπλές ανάγκες πληρωμών των ξένων επισκεπτών, συμπεριλαμβανομένης των πληρωμών για την αγορά αγαθών, για υπηρεσίες σίτισης, αλλά και για τη μεταφορά χρημάτων με τη χρήση πιστωτικών καρτών από ξένες τράπεζες. Μπορούν επίσης να πραγματοποιηθούν πληρωμές με την χρήση κινητών τηλεφώνων, ανάληψη μετρητών, αλλά και πληρωμές σε κινεζικό νόμισμα ψηφιακής μορφής.

Στα δύο αεροδρόμια κατά την τρέχουσα περίοδο λειτουργούν πέντε τραπεζικά υποκαταστήματα, επτά ταμεία ανταλλαγής συναλλάγματος, 24 μηχανήματα αυτόματης ανάληψης χρημάτων (ΑΤΜ), αλλά και ένα αυτόματο μηχάνημα ανταλλαγής συναλλάγματος. Οι πιστωτικές κάρτες ξένων τραπεζών γίνονται δεκτές από τις περισσότερες επιχειρήσεις στα δύο αεροδρόμια της κινεζικής πρωτεύουσας.