Δέκα χρόνια μετά το αεροπορικό δυστύχημα των Malaisian Airlines, η κυβέρνηση της Μαλαισίας πιέζει να να ξεκινήσουν ξανά έρευνες εντοπισμού της πτήσης MH370.

Την πτήση MH370 πραγματοποιούσε ένα αεροσκάφος Boeing 777 και μετέφερε 227 επιβάτες και άλλα δώδεκα άτομα πλήρωμα. Το αεροσκάφος εξαφανίστηκε κατά τη διάρκεια πτήσης που πραγματοποιούσε από την Κουάλα Λουμπούρ με προορισμό το Πεκίνο στις 8 Μαρτίου του 2014.

Οι ερευνητές αεροπορικών ατυχημάτων που μελετούσαν το συγκεκριμένο δυστύχημα στην Μαλαισία αρχικά, δεν απέκλεισαν την πιθανότητα το αεροσκάφος να τέθηκε εσκεμμένα εκτός της προγραμματισμένης πορείας του.

Το γεγονός ότι ακόμα και σήμερα, δέκα χρόνια μετά την εξαφάνιση του αεροσκάφους της Μαλαισίας αυτό δεν έχει βρεθεί, καθιστά το συγκεκριμένο δυστύχημα ως ένα από τα μεγαλύτερα μυστήρια της πολιτικής αεροπορίας παγκοσμίως.

Συντρίμμια που είτε πιστεύεται ότι ανήκουν στο συγκεκριμένο αεροσκάφος, είτε έχει επιβεβαιωθεί ότι του ανήκουν, έχουν ξεβραστεί από την θάλασσα πολύ μακριά από την πορεία που θα έπρεπε να είχε το αεροσκάφος και συγκεκριμένα κατά μήκος των ακτών της Αφρικής, αλλά και σε νησιά του Ινδικού ωκεανού.

Σύμφωνα με τον υπουργό Μεταφορών της Μαλαισίας Άντονι Λόκι, έχουν καλέσει την αμερικανική εταιρία υποβρύχιων ερευνών Ocean Infinity προκειμένου να συζητηθεί η πιο πρόσφατη ερευνητική της πρόταση. Σημειώνεται ότι ήδη έχουν προηγηθεί δύο αποτυχημένες προσπάθειες ανεύρεσης του αεροπλάνου.