Σε κλίμα αισιοδοξίας και γιορτής πραγματοποιήθηκε η τελετή απονομής των Greek Hotel of the Year Awards στις 29 Φεβρουαρίου στο  Ίδρυμα Βασίλη & Ελίζας Γουλανδρή, στην Αθήνα.

Για έκτη συνεχή χρονιά τα βραβεία Greek Hotel of the Year ανέδειξαν τα πιο ξεχωριστά ξενοδοχεία της Ελλάδας. Τα βραβεία παρουσίασε η Σοφία Κωνσταντινίδου, δημοσιογράφος της ΕΡΤ.  

Μεταξύ των νικητών περιλαμβάνονται καθιερωμένα αλλά και νέα ανερχόμενα brands όπως: το MANNA (κατηγορίες: New Hotel Resort, Design Hotel, Historic Hotel, Most Scenic Location και Hideaway Resort), τα Sani Resort και Ikos Resort (κατηγορία: Best Hotel to Work In), το Village Heights Resort (κατηγορία:  Sustainable Hotel/Resort) , το W Costa Navarino (κατηγορία: Luxury Hotel/Resort), το Numo Ierapetra  (κατηγορίες: Concept Hotel, Best Dastination Resort), το The Old Byte Project (κατηγορία: Best Hotel Revamp), το Helea Lifestyle Beach Resort (κατηγορία: Family-friendly Hotel), το CALILO (κατηγορία: Gastronomic Hotel/Resort), το CELESTIAL ALL SUITES, μέλος της HotelBrain International (κατηγορίες: Summer Hotel/Resort και Adults Only Hotel/Resort), το Wyndham Grand Athens (κατηγορία: City Hotel).

Τα Greek Hotel of the Year Awards ανέδειξαν για άλλη μια χρονιά ξενοδοχεία μοναδικού χαρακτήρα κάθε τύπου και μεγέθους και σε κάθε γωνιά της Ελλάδας. Το σύνολο των ξενοδοχείων που διακρίθηκαν μπορείτε να το ανακαλύψετε στην ιστοσελίδα https://www.hotel oftheyear.gr/

Τις υποψηφιότητες στα Greek Hotel of the Year Awards αξιολόγησε μία Ανεξάρτητη και Έγκριτη Επιτροπή Αξιολόγησης με Προέδρο τον Γεώργιο Σπυρόπουλο, Chief Operating Officer των Electra Hotels & Resorts. 

Ο κ. Σπυρόπουλος κατά την έναρξη της απονομής των βραβείων, συνεχάρη από το βήμα εγκαρδίως όλους τους νικητές για το σημαντικό έργο που προσφέρουν στον ελληνικό τουρισμό και τη τιμητική τους διάκριση.

Επιπλέον, δήλωσε εντυπωσιασμένος από τα παρουσιασθέντα ξενοδοχειακά concepts, τα οποία ξεχώρισαν και διαφοροποιήθηκαν ως προς τον μοναδικό σχεδιασμό, τον σεβασμό στην ιστορία και το οικοσύστημα της περιοχής τους, τις υψηλού επιπέδου υπηρεσίες και εμπειρίες προς τους φιλοξενούμενούς τους, την καινοτομία, τη δυνατότητα επαφής του επισκέπτη με το φυσικό περιβάλλον και την εναρμόνιση με την κουλτούρα κάθε τόπου.

Η Nespresso Professional, χορηγός της βραδιάς των Greek Hotel of the Year Awards 2024  προσέφερε σε όλους τους καλεσμένους καφέδες από την πλούσια σειρά των 19 διαφορετικών ποικιλιών που διαθέτει. Οι παρευρισκόμενοι είχαν την ευκαιρία να απολαύσουν ποικιλίες μοναδικής προέλευσης –Single Origins όπως ο Guatemala, o Brazil και ο India αλλά και πιστοποιημένους οργανικούς καφέδες όπως ο Congo Organic,o Colombia Organic και ο Peru Organic. Οι 6 μοναδικές ποικιλίες της Nespresso Professional κατάφεραν να ικανοποιήσουν ακόμα και τους πιο απαιτητικούς ουρανίσκους!

Δύο σημαντικές τιμητικές βραβεύσεις

Ειδική βαρύτητα στον θεσμό των Greek Hotel of the Year Awards  έχουν τα τιμητικά βραβεία που απονέμονται σε εξέχοντες επαγγελματίες του ελληνικού ξενοδοχειακού κλάδου.

Ο τίτλος Hotel Manager of the Year απονεμήθηκε στην Αννέτα Σβορώνου,
MultiProperty Hotel Manager των ξενοδοχείων Μεγάλη Βρετανία και King George. Η κα Σβορώνου διαθέτει πολυετή επιτυχημένη εμπειρία σε μεγάλες ξενοδοχειακές αλυσίδες και εμβληματικά ξενοδοχεία, όπως το Hilton Athens, το Rome Cavalieri Waldorf Astoria και το London Hilton on Park Lane.  

To Lifetime Achievement Award των Hotel of the Year απονεμήθηκε φέτος στον Ευριπίδη Τζήκα, General Manager του Athens Capital Hotel Mgallery Collection για το σύνολο της ξεχωριστής πορείας του στις ξενοδοχειακές επιχειρήσεις. Έχοντας αναλάβει, μεταξύ άλλων, τις ανώτατες διοικητικές θέσεις στους ομίλους Novotel και Sofitel, ο κύριος Τζήκας διαθέτει αναμφισβήτητα πολύτιμη εμπειρία και τεχνογνωσία στην ξενοδοχειακή αγορά και στον ελληνικό τουρισμό εν γένει.

Τα Hotel of the Year Awards 2024 διοργάνωσε η Boussias Events και το περιοδικό Architect. Τα βραβεία τελούν υπό την αιγίδα του Υπουργείου Τουρισμού και του Συνδέσμου Ελληνικών Τουριστικών Επιχειρήσεων (ΣΕΤΕ), ενώ χορηγός τους ήταν η Nespresso Professional, που προσφέρει προσαρμοσμένες λύσεις καφέ για κάθε επιχείρηση και χώρο. Χορηγός Οίνου ήταν η Άμβυξ, με το λευκό Κτήμα Παλυβού Πέτρινες Πλαγιές και το ερυθρό Κτήμα Παλυβού Νεμέα.