Το ξενοδοχείο – θεσμός στη Χαλκιδική αντλεί έμπνευση από την πολυετή ιστορία του για να παρουσιάσει ένα συναρπαστικό όραμα για το μέλλον της ελληνικής φιλοξενίας.

 

Έχοντας γιορτάσει τα 50 χρόνια παρουσίας στον ξενοδοχειακό χάρτη της χώρας πέρσι το καλοκαίρι, το πολυτελές καταφύγιο Eagles Resort χαράζει μια καινούρια πορεία. Τιμώντας το παρελθόν του,  το εμβληματικό ξενοδοχείο της οικογένειας Τορνιβούκα ξεκινά ένα πρόγραμμα ανασχεδιασμού που θα ολοκληρωθεί μέσα στα επόμενα δύο χρόνια.

 

Φέτος, το ξενοδοχείο παρουσιάζει είκοσι νέες σουίτες, συμπεριλαμβανομένης και μιας εντυπωσιακής Presidential suite. Παράλληλα, συνεχίζει να δίνει το δικό του στίγμα στο κομμάτι της γαστρονομίας, ανακοινώνοντας τη συνεργασία του με τον βραβευμένο με αστέρι Michelin σεφ, Αλέξανδρο Τσιοτίνη.

«Μέσα σε αυτά τα πενήντα χρόνια λειτουργίας είχαμε την τιμή να προσφέρουμε ξεχωριστές εμπειρίες φιλοξενίας σε ανθρώπους από κάθε γωνία της γης», αναφέρει ο Ντίνος Τορνιβούκας, Group CEO της TOR HOTEL GROUP. «Κρατώντας αυτήν τη γνώση ως βάση, ξεκινάμε ένα πρόγραμμα ανακαίνισης που εμπνέεται από τις αξίες που κάνουν το Eagles τόσο ξεχωριστό. Παράλληλα, συνεχίζουμε να επενδύουμε στο κομμάτι της γαστρονομίας, όπως κάναμε όλα αυτά τα χρόνια, καλωσορίζοντας τον ταλαντούχο Αλέξανδρο Τσιοτίνη σε μια συνεργασία που μας κάνει ιδιαίτερα περήφανους».

 

Κλασικός σχεδιασμός και σύγχρονο interior design στην υπηρεσία της πολυτέλειας

 

Οι ανασχεδιασμένες Executive Junior Suites στην καρδιά του θρυλικού Eagles Palace συνδυάζουν την κλασική κομψότητα με τη μοντέρνα αισθητική. Στο “τιμόνι” του σχεδιασμού βρέθηκε το βραβευμένο αρχιτεκτονικό γραφείο Divercity Architects σε συνεργασία με το γραφείο σχεδιασμού εσωτερικών χώρων Τopin Interiors.

 

Κυρίαρχα στοιχεία έμπνευσης για την ευρύτερη ανακαίνιση και αναβάθμιση του ιστορικού ξενοδοχείου αποτέλεσαν η μοναδική τοποθεσία του καθώς και η μορφολογία του κτηρίου με αναφορές στη μοναστηριακή αρχιτεκτονική. Παράλληλα, ο εντυπωσιακός συνδυασμός από τις διαβαθμίσεις του πράσινου – λόγω της έντονης βλάστησης – με το μπλε του Αιγαίου και το χρυσό της άμμου, όρισε τη χρωματική παλέτα της εσωτερικής διακόσμησης.

 

Από την επιθυμία ανάδειξης της παράδοσης της περιοχής που βρίσκεται στα προπύλαια του Αγίου Όρους, προέκυψαν τα έπιπλα από ξύλο καρυδιάς που μεταφέρουν στο σήμερα την τεχνική της ξυλογλυπτικής. Επιπλέον, τα υπέροχα μοτίβα στα υφαντά, χαρακτηριστικά της εκκλησιαστικής τέχνης, μεταφέρονται στις σουίτες του ξενοδοχείου με την επιλογή πολυτελών υφασμάτων με ιδιαίτερα patterns, καθώς και στο δάπεδο σε ένα καλοκαιρινό χαλί που έχει “υφανθεί” από την πλέξη πλακιδίων. Η καμάρα ως σύμβολο της μοναστηριακής αρχιτεκτονικής αποτελεί σημαντικό στοιχείο του χώρου, ενώ η ειδική διάτρητη κατασκευή που χωρίζει το υπνοδωμάτιο από το μπάνιο προσφέρει φυσικό φωτισμό και λειτουργεί ως ένα μονοχρωματικό βιτρό.

 

Ο συνολική προσέγγιση συνδυάζει το παρελθόν και την ιστορία του ξενοδοχείου, αλλά και του τόπου, με μια σύγχρονη ματιά στο design και την αρχιτεκτονική.

 

Μια ξεχωριστή γευστική εμπειρία με διάσημη υπογραφή

 

Αυτό που μένει σταθερό, παρά τη συνολική ανανέωση, είναι η αγάπη για τη γαστρονομία που βρίσκεται στο επίκεντρο των εμπειριών που προσφέρει το Eagles Resort και στη νέα εποχή του. Έτσι, οι Kamares – το fine dining εστιατόριο του «Eagles Palace» – θα λειτουργούν φέτος υπό την υψηλή εποπτεία του Αλέξανδρου Τσιοτίνη, ενός από τους πιο επιδραστικούς Έλληνες σεφ. Απόφοιτος της φημισμένης σχολής μαγειρικής Ferrandi στο Παρίσι και έχοντας δουλέψει σε μερικά από τα πιο διάσημα εστιατόρια του κόσμου, είναι ο συνιδρυτής του πρωτοποριακού CTC Athens που το 2021 κέρδισε το πρώτο του αστέρι Michelin.

 

Η σχέση του με τις Kamares ήταν ένας έρωτας με την πρώτη ματιά. «Από την πρώτη στιγμή που το επισκέφτηκα και ένιωσα την ενέργεια του χώρου, σκέφτηκα πως εδώ θα κάνω την κουζίνα που αγαπώ. Είναι ένα εστιατόριο που μου ταιριάζει πολύ», λέει ο σεφ. Το μενού που οραματίστηκε για την ειδυλλιακή βεράντα του εστιατορίου με μαγευτική θέα στο ηλιοβασίλεμα, πατάει στη παράδοση, ενώ κλείνει το μάτι στο μέλλον της ελληνικής γαστρονομίας. Άλλωστε, για τον Αλέξανδρο Τσιοτίνη η ελληνική κουζίνα έχει μόλις αρχίσει να αποκτά την αξία που της αναλογεί και πιστεύει ακράδαντα πως τα επόμενα χρόνια θα ανθίσει ακόμα περισσότερο.

 

Πρωταγωνιστικό ρόλο έχουν τα προϊόντα που θα προμηθεύεται καθημερινά από παραγωγούς της Χαλκιδικής και ψαράδες της ευρύτερης περιοχής, μαζί με βότανα και λαχανικά που καλλιεργούνται στο μποστάνι του resort. Το pairing με επιλεγμένες ετικέτες από την εκλεπτυσμένη λίστα κρασιών αναδεικνύει περαιτέρω την αληθινή ταυτότητα και την ουσιαστική γεύση κάθε πιάτου, αναβαθμίζοντας την εμπειρία του φαγητού σε ένα ταξίδι για όλες τις αισθήσεις. «Ένα μενού οφείλει να κάνει τον καλεσμένο να ταξιδέψει. Να κλείσει στο τέλος της βραδιάς τα μάτια και να πει πως άξιζε», καταλήγει ο σεφ.

 

Μέσα από αυτό το πλάνο ανανέωσης, το resort υποδέχεται τη φετινή σεζόν έχοντας το βλέμμα στραμμένο στα επόμενα 50 χρόνια του. Άλλωστε, όπως λέει ο Ντίνος Τορνιβούκας «ο καλύτερος τρόπος για να τιμήσεις την ιστορία και την κληρονομιά ενός ξενοδοχείου όπως το Eagles Resort, είναι να σχεδιάζεις για το μέλλον του».