Πράσινο φως άναψε ο ηγέτης του Ντουμπάι Σεΐχης Μοχάμεντ μπιν Ρασίντ αλ-Μακτούμ για τον νέο τερματικό επιβατικό σταθμό στο διεθνές αεροδρόμιο Al Maktoum αξίας 34,85 δισ. δολαρίων.

Όπως δήλωσε την Κυριακή σε ανάρτηση στο X, το διεθνές αεροδρόμιο Al Maktoum θα είναι το μεγαλύτερο στον κόσμο με χωρητικότητα έως και 260 εκατομμύρια επιβάτες και πέντε φορές το μέγεθος του διεθνούς αεροδρομίου του Ντουμπάι, λέγοντας ότι όλες οι λειτουργίες στο αεροδρόμιο του Ντουμπάι θα μεταφερθούν στο Al Maktoum στα επόμενα χρόνια.

Το αεροδρόμιο Al Maktoum θα περιλαμβάνει επίσης 400 τερματικούς σταθμούς και πέντε διαδρόμους. Το αεροδρόμιο θα είναι το νέο σπίτι της ναυαρχίδας Emirates και της θυγατρικής της αεροπορικής εταιρείας χαμηλού κόστους Flydubai μαζί με όλες τις συνεργαζόμενες αεροπορικές εταιρείες που συνδέουν τον κόσμο από και προς το Ντουμπάι, όπως δήλωσε ο πρόεδρος της κρατικής αεροπορικής εταιρείας Emirates του Ντουμπάι, Sheikh Ahmed bin Saeed al-Maktoum.Η κίνηση αυτή «παγιώνει περαιτέρω τη θέση του Ντουμπάι ως κορυφαίου αεροπορικού κόμβου στην παγκόσμια σκηνή», δήλωσε ο διευθύνων σύμβουλος των αεροδρομίων του Ντουμπάι, Πολ Γκρίφιθς, σύμφωνα με το Γραφείο Μέσων Ενημέρωσης του Ντουμπάι.

Όπως έγραψε σε σχετική ανάρτησή του στην πλατφόρμα Χ ο Σεΐχης Μοχάμεντ μπιν Ρασίντ αλ-Μακτούμ, «νέες αεροπορικές τεχνολογίες θα εφαρμοστούν για πρώτη φορά στον τομέα των αερομεταφορών» ενώ αναφέρθηκε και στην ευρύτερη ανάπτυξη της αγοράς ακινήτων που θα πυροδοτήσει το νέο αεροδρόμιο.

«Καθώς χτίζουμε μια ολόκληρη πόλη γύρω από το αεροδρόμιο στο Ντουμπάι, η ζήτηση για στέγαση για ένα εκατομμύριο άτομα θα ακολουθήσει. Θα φιλοξενήσει κορυφαίες εταιρείες στον κόσμο στους τομείς της εφοδιαστικής και των αεροπορικών μεταφορών.

Χτίζουμε ένα νέο έργο για τις επόμενες γενιές, διασφαλίζοντας συνεχή και σταθερή ανάπτυξη για τα παιδιά μας και τα παιδιά τους με τη σειρά τους. Το Ντουμπάι θα είναι το αεροδρόμιο του κόσμου, το λιμάνι του, ο αστικός του κόμβος και το νέο παγκόσμιο κέντρο του»