Κυβερνήτης αεροπλάνου της British Airways ακυρώνει την απογείωση λόγω απειλής για βόμβα.

Η πτήση επρόκειτο να αναχωρήσει από το νησί του Ατλαντικού για να επιστρέψει στο Λονδίνο το βράδυ της Κυριακής, αλλά οι ελεγκτές εναέριας κυκλοφορίας τηλεφώνησαν στους πιλότους πριν την απογείωση και τους ζήτησαν να την ακυρώσουν.

«Ακυρώστε την απογείωση, ακυρώστε την απογείωση… Λάβαμε κάποιες πληροφορίες σχετικά με μια απειλή για βόμβα», είπε η ελεγκτής.

«Εντάξει, ακυρώνουμε την απογείωση… θα θέλατε να φύγουμε από τον διάδρομο προσγείωσης;» απάντησε ο κυβερνήτης. Το ηχητικό είναι σοκαριστικό με τον πιλότο να αγωνιά για το τι θα γίνει καθώς ζητά από τον πύργο ελέγχου να μετακινηθεί σε ασφαλές σημείο και να γίνει άμεσα η εκκένωση του αεροσκάφους. Ζητά επειγόντως σκάλες, παρουσία της αστυνομίας, πυροσβεστικά και ασθενοφόρο με την γυναίκα στον πύργο ελέγχου να τον ενημερώνει ότι υπάρχει απειλή για βόμβα και στο κεντρικό κτίριο του αεροδρομίου και γίνεται και εκεί εκκένωση.

Υστερα από αρκετή ώρα οι επιβάτες βγήκαν από το αεροπλάνο, ενώ το αεροσκάφος ελέγχθηκε εξονυχιστικά. Τελικά, η πτήση πήρε το πράσινο φως για να απογειωθεί και η κανονική ροή της κυκλοφορίας προς και από το αεροδρόμιο αποκαταστάθηκε στις 11 το βράδυ, τοπική ώρα.

Όλοι οι επιβάτες αναφέρθηκε ότι ήταν ασφαλείς. Εκπρόσωπος της British Airways πρόσθεσε: «Η ασφάλεια των πελατών και των συναδέλφων μας είναι πάντα η ύψιστη προτεραιότητά μας και ακολουθήσαμε τις συνήθεις διαδικασίες μας για την αποβίβαση του αεροσκάφους. Οι ομάδες μας φροντίζουν τους πελάτες μας και υποστηρίζουν το πλήρωμα, καθώς εργαζόμαστε για να συνεχίσουν το συντομότερο δυνατό το ταξίδι τους».