Συναντήσαμε τον διευθυντή της APG Hellas, Κωνσταντίνο Τσοβίλη και μας μίλησε για τις νέες συνεργασίες της εταιρείας, το μέλλον των αερομεταφορών αλλά και το νέο εγχείρημά του στον κλάδο του fitness, την ξεχωριστή και υψηλών προδιαγραφών διοργάνωση ATHENS FITNESS FESTIVAL.

Συνέντευξη: Ηλέκτρα Αλευρίτη

1. Κύριε Τσοβίλη, η χρονιά που μας πέρασε αλλά και αυτή που διανύουμε βρίσκει την APG Hellas με πολλές νέες συνεργασίες με αεροπορικές εταιρείες σε πολλά επίπεδα. Πείτε μας λίγα λόγια για αυτές αλλά και για επόμενα βήματα της εταιρείας στο εγγύς μέλλον.

Η APG Hellas αποτελεί ένα από το ιδρυτικά μέλη του APG Network το οποίο σήμερα είναι το μεγαλύτερο δίκτυο GSA στον κόσμο με φυσική παρουσία σε πάνω από 170 χώρες.
Η εταιρεία μας τα τελευταία τρία χρόνια έχει ξεκινήσει αντίστοιχα τρεις νέες σημαντικές συνεργασίες ως γενικός αντιπρόσωπος στην Ελλάδας των αεροπορικών εταιρειών Royal Air Maroc, Kenya Airways (η μεγαλύτερη αεροπορική εταιρεία της Αφρικής) και την Air Mauritius. Και οι τρεις είναι off line εταιρείες και συνεπώς οι πωλήσεις τους επικεντρώνονται στις μετακινήσεις ναυτικών πληρωμάτων και σε OTAs.
Επιπλέον, πέραν της «παραδοσιακής» δραστηριότητας ως GSA η APG έχει επενδύσει σημαντικά στην ανάπτυξη ενός νέου συστήματος διανομής του αεροπορικού προϊόντος βασισμένο στην τεχνολογία New Distribution Channel (NDC), το APG Platform. Το εν λόγω σύστημα αφορά μια πλατφόρμα η οποία συνδέεται με τις NDC βάσεις αεροπορικών εταιρειών και προσφέρει την δυνατότητα σε ταξιδιωτικά γραφεία να κάνουν κρατήσεις και εκδόσεις αεροπορικών εισιτηρίων σε σημαντικά χαμηλότερες τιμές από αυτές που βρίσκουν στα παραδοσιακά συστήματα κρατήσεων.
Παράλληλα ο χρήστης δεν χρειάζεται να μπαίνει ξεχωριστά στην πλατφόρμα της κάθε εταιρείας μιας και το σύστημα μας φιλτράρει όλες τις εταιρείες που έχουν συνδεθεί και τις παρουσιάζει όλες μαζί στην οθόνη γλυτώνοντας πολύτιμο χρόνο για αυτόν.
Σήμερα, η APG Platform προσφέρει επιλογές πτήσεων για 28 αεροπορικές εταιρείες μεταξύ των οποίων η Aegean, Air France, KLM, American Airlines, Singapore, Qatar Airways, Turkish, Emirates κ.α. Θεωρώ ότι το συγκεκριμένο προϊόν θα αποτελέσει και το μέλλον της δραστηριότητας του GSA.

2. Πως κρίνετε την πορεία του τουρισμού και των αερομεταφορών παγκοσμίως και στην περίπτωση της χώρας μας; Ποιες είναι οι προκλήσεις για τις αεροπορικές εταιρείες;

Eίναι γεγονός ότι ο τουρισμός και οι αερομεταφορές έχουν κάνει ένα εντυπωσιακό come back μετά την κρίση του κορονοϊού, καταρρίπτοντας κάθε πρόβλεψη για μια πιο αργή και επώδυνη ανάκαμψη.
Όμως παρ’ όλη την ευφορία που επικρατεί και στους δυο κλάδους, τόσο οι αερομεταφορές όσο και ο τουρισμός παραμένουν ίσως δύο από τους πιο ευαίσθητους κλάδους της παγκόσμιας οικονομίας. Ο πιο ορατός κίνδυνος που διαφαίνεται είναι οι πολεμικές συγκρούσεις που έχουν ξεσπάσει τόσο στην Ουκρανία όσο και στην μέση ανατολή οι οποίες εάν διευρυνθούν κι άλλο μπορούν να έχουν απρόβλεπτες συνέπειες για όλον τον κόσμο. Επίσης η παγκόσμια οικονομία κινείται στα πρόθυρα μιας κρίσης κυρίως λόγω της υπέρμετρης αύξησης του παγκόσμιου χρέους και δε αυτού των ΗΠΑ.

3. Εκτός από την δραστηριότητά σας στο χώρο του τουρισμού, έχετε προσωπικά καταπιαστεί και με τον τομέα του αθλητισμού και του fitness, διοργανώνοντας το δεύτερο ATHENS FITNESS FESTIVAL. Πως πήρατε αυτή την απόφαση και τι έχουμε να περιμένουμε από αυτή τη διοργάνωση;

Το ATHENS FITNESS FESTIVAL είναι ένα πολύ μεγάλο project, μια ξεχωριστή και υψηλών προδιαγραφών διοργάνωση που αφορά την άσκηση, την ευεξία αλλά και τη διασκέδαση. Θα πραγματοποιηθεί ξανά σε ένα από τα πιο ειδυλλιακά μέρη της Ελλάδας, την πανέμορφη Ακτή Βουλιαγμένης στις 25 και 26 Μαΐου 2024.
Επί της ουσίας μεταμορφώνουμε το μέρος για δυο μέρες σε ένα τεράστιο παραθαλάσσιο γυμναστήριο στήνοντας δέκα stages των 300 μ2 έκαστο κατά μήκος τις παραλίας προσφέροντας διαφορετικά είδη άσκησης στο κοινό, όπως indoor cycling, χορό, γυμναστική με βάρη (pure strength), functional training, καλισθενική γυμναστική, στίβους μάχης τύπου survivor games, yoga, pilates και πολλά ακόμα μέσα και έξω από το νερό! Αξίζει να αναφέρω ότι τα προγράμματα εκγύμνασης θα καθοδηγήσουν πάνω από 100 διακεκριμένοι εκπαιδευτές από Ελλάδα και εξωτερικό και θα παρουσιάσουν ένα φαντασμαγορικό θέαμα.
Το φεστιβάλ απευθύνεται σε όλους και τόσο οι συμμετέχοντες όσο και οι επισκέπτες μπορούν να απολαύσουν όποιο πρόγραμμα άσκησης επιθυμούν, να δροσιστούν στη καταγάλανη θάλασσα, να χορτάσουν με μοναδικές γεύσεις και να λάβουν μέρος σε διαγωνισμούς κερδίζοντας πλούσια δώρα από τους χορηγούς μας.
Επίσης, εκτός από το ευρύ κοινό το AFF έχει και εταιρικό χαρακτήρα αφού δίνει την δυνατότητα σε εταιρείες να προβάλουν και να προωθήσουν το brand name και το προϊόν τους συνδέοντάς το με ένα από τα πιο δυναμικά και διαδραστικά events της χώρας. Τέλος, στα πλαίσια του employee satisfaction – team building, τους δίνει την ευκαιρία να προσφέρουν στο ανθρώπινο δυναμικό τους μια μοναδική εμπειρία fitness – wellness – entertainment λαμβάνοντας μέρος σε συναρπαστικά δρώμενα.